Αίγυπτος: Ισόβια στον αρχηγό και 36 οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων

Αίγυπτος: Ισόβια στον αρχηγό και 36 οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον αρχηγό των Αδελφών Μουσουλμάνων και 36 ισλαμιστές σε ποινές ισόβιας κάθειρξης ως υποκινητές μιας βίαιης διαδήλωσης και επικύρωσε τις θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί σε άλλους δέκα συγκατηγορουμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους δικάζονταν ερήμην.

Ο ανώτατος ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Μοχάμεντ Μπαντίε, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και διώκεται στο πλαίσιο πολλών υποθέσεων, όπως και σχεδόν το σύνολο της ηγεσίας του ισλαμιστικού κινήματός του, έχει ήδη καταδικασθεί σε θάνατο σε δύο άλλες δίκες που αφορούσαν επίσης τις βίαιες διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει μετά την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πριν από ένα χρόνο.

Σήμερα επιβλήθηκε στον Μπαντίε ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως και σε 36 άλλους ισλαμιστές, μεταξύ των οποίων ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι, καθώς και ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Σαφουάτ Χεγκάζι, δύο πρώην υπουργοί του Μόρσι και δύο πρώην βουλευτές των Αδελφών Μουσουλμάνων, της ισλαμιστικής οργάνωσης στην οποία ανήκε ο Μοχάμεντ Μόρσι και η οποία έχει πλέον τεθεί υπό απαγόρευση.

Το ίδιο δικαστήριο επιβεβαίωσε εξάλλου τις θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί σε δέκα άλλους συγκατηγορουμένους για τα βίαια επεισόδια που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους τον Ιούλιο του 2013 στο Καλιούμπ, στο Δέλτα του Νείλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή