Στον δρόμο της «Σοκολάτας»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ένα μαγαζί να δώσει διαφορετική πνοή σε μία ολόκληρη γειτονιά; Στην περίπτωση του «Σοκολάτα» ισχύει και με το παραπάνω. Το αδερφάκι του κλασικού πλέον «Σοκολάτα 56», που γνωρίσαμε στη στοά της Ερμού, αποφάσισε να εγκατασταθεί Βουλής και Απόλλωνος φέρνοντας παριζιάνικο αέρα σε μία κατά τα άλλα έθνικ γειτονιά.

Το μαγαζί διατηρεί την ίδια φιλοσοφία με το αρχικό, όπως οι ποιοτικές πρώτες ύλες, η ιεροτελεστία στην παρασκευή της σοκολάτας και η έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλά έχει το δικό του ξεχωριστό προφίλ. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύει κι ένα διαφορετικό κοινό. «Δεν είχα ως στόχο να πάρω τους ανθρώπους του άλλου μαγαζιού και να τους φέρω εδώ. Ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει» μου λέει η Πελαγία, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων. Σε ποιους απευθύνεται, λοιπόν, η νέα «Σοκολάτα»;

«Στους λάτρεις της σοκολάτας» είναι η πιο γρήγορη απάντηση, μιας και θα βρουν τεράστια ποικιλία σε ιδιαίτερες σοκολάτες γάλακτος, μαύρες και λευκές, ροφήματα σοκολάτας Valhrona και σοκολατένιες μπάρες. Μετά από την ωδή στη σοκολάτα, σειρά έχει το τσάι και ο καφές, αφού κι εκεί έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται ιδανικά με χειροποίητα γλυκά και αλμυρά σνακ, με τα τελευταία να αποτελούν μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στο νέο μαγαζί. Η διαφορά του νέου «Σοκολάτα» είναι αφενός ότι ο χώρος είναι πιο μεγάλος και άνετος από αυτό της Ερμού κι αφετέρου η ησυχία που προσφέρει η περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσεις εξίσου καλά με την παρέα σου αλλά και μόνη σου, όταν θέλεις απλά να δουλέψεις εκτός γραφείου ή απλά να απολαύσεις την παρέα του εαυτού σου.

Info

«Σοκολάτα»

Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Σύνταγμα

 

Γράφει η Μάρω Παρασκευούδη

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή