Αφισο – αφιέρωμα στον Νέλσον Μαντέλα

Αφισο – αφιέρωμα στον Νέλσον Μαντέλα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

Η παγκόσμια έκθεση έχει ως στόχο να τιμήσει τη μεγάλη συνεισφορά του Νέλσον Μαντέλα στην ανθρωπότητα με ένα αφιέρωμα στη ζωή του μέσα από τη συλλογή 95 αφισών από όλο τον κόσμο σε 60 μέρες. Η ιδέα γεννήθηκε από μια ομάδα σχεδιαστών της Νότιας Αφρικής το Μάιο του 2013.

Η ομάδα των εθελοντών υπό την ονομασία “Mandela Poster Project Collective”, προσέφερε τον χρόνο, την ενέργεια και την εμπειρία της με σκοπό την υλοποίηση αυτής της ευρηματικής ιδέας. Το αποτέλεσμα ήταν να υποβληθούν περισσότερες από 700 αφίσες σχεδιαστών από 70 χώρες. Από αυτές επιλέχθηκαν 95 αφίσες, που αντιπροσωπεύουν τα 95 χρόνια της ζωής Madela και αναμένεται να "ταξιδέψουν" σε πάνω από 15 διεθνείς προορισμούς μέσα στο 2014.

Από την μεγάλη γραφιστική γιορτή δεν μπορούσε να λείπει και  η Ελλάδα. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενείται από σήμερα έως τις 27 Ιουλίου, το "Mandela Poster Project" , ενώ θα παρουσιάζεται στο Mediterranean Cosmos, σε συνεργασία με το Toolkit Startup, στα πλαίσια του Made in Thessaloniki #3, μιας πρωτοβουλίας του free press Parallaxi και της δράσης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς».

Η δημιουργικότητα και το ελληνικό ταλέντο ξεχωρίζει και λαμβάνει μια θέση στην παγκόσμια έκθεση, καθώς ανάμεσα στις 95 επιλεγμένες αφίσες υπάρχουν και τέσσερις ελληνικές συμμετοχές, των Χάρη Τσέβη, Μαρίας Παπαευσταθίου, Θεόδωρου Κονταξή και Αιμίλιου Γκαλίπη.

Τέλος, ένας από τους αρχικούς στόχους της έκθεσης ήταν να συνδράμει στην λειτουργία του κέντρου Nelson Mandela Children's Hospital Trust, αντλώντας κεφάλαια από την δημοπρασία της συλλογής. Πρόκειται για έναν μεγαλόπνοο στόχο που έχει ήδη επιτευχθεί. Πλέον η συλλογή έχει πουληθεί στην Υπηρεσία Προτύπων της Νοτίου Αφρικής (SABS), η οποία στεγάζει και το Ινστιτούτο Design, τον εθνικό φορέα της Νοτίου Αφρικής για την προώθηση του design.

Το Mandela Poster Project υποστηρίζεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Γραφιστών (Icograda) και είναι επίσημα αναγνωρισμένο project στο πλαίσιο του «Κέιπ Τάουν Διεθνής Πρωτεύουσα του Design 2014».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή