Βουλγαρία: Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. ευρώ αναμένει για το 2014 η χώρα

Βουλγαρία: Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. ευρώ αναμένει για το 2014 η χώρα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισροή ξένου επενδυτικού κεφαλαίου, ύψους άνω του 1,2 δισ. ευρώ αναμένεται φέτος στη Βουλγαρία, σύμφωνα με την εκτίμηση που διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Invest Bulgaria, Σβέτοσλαφ Μλαντένοφ.

Ο κ. Μλαντένοφ – σύμφωνα με την ιστοσελίδα “money.bg” την οποία επικαλείται σε δημοσίευμά της το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων “Sofia News Agency” – σημείωσε ότι, συνολικά 15 πιστοποιημένα έργα (που εκτελούνται) εκτιμώμενης αξίας 565 εκατ. λέβα δημιουργούν 7800 θέσεις εργασίας.

Άλλα 28 έργα αξίας 1,4 δισ. λέβα αναμένεται να λάβουν πιστοποίηση. Πρόκειται – όπως είπε – για έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για 23.000 άτομα.

Βιομηχανία και ηλεκτρονικά είναι οι δύο τομείς στους οποίους καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των επενδύσεων φέτος, όμως και ο τομέας των ακινήτων παραμένει ελκυστικός.

Στους στόχους της υπηρεσίας Invest Bulgaria είναι η υλοποίηση άμεσων επενδύσεων σε περιοχές της χώρας με τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας, με στόχο να αντιστραφεί το κλίμα και να αναπτυχθεί η οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή