Τι να προσέξεις για να κοιμάσαι καλύτερα το καλοκαίρι

Τι να προσέξεις για να κοιμάσαι καλύτερα το καλοκαίρι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέφτεις στο κρεβάτι εξουθενωμένη μετά από μία γεμάτη ημέρα κάτω από τον καυτό ήλιο, αλλά καταλήγεις να στριφογυρνάς ξάγρυπνη. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και χάρισε στον εαυτό σου την ξεκούραση που του αξίζει.

Πότε να φας βραδινό

Μπορεί η ημέρα να έχει μεγαλώσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως αργά το βράδυ. Ένα βαρύ γεύμα αργά το βράδυ μπορεί να προκαλέσει καούρα και φούσκωμα, με αποτέλεσμα να μην νιώθεις άνετα να κοιμηθείς. Αν λιγουρεύεσαι ένα παγωτό στη βραδινή σου βόλτα, φρόντισε να το απολαύσεις μία με δύο ώρες πριν κοιμηθείς ώστε να μην σε επηρεάσει η ζάχαρη.

Προτίμησε να δροσιστείς με φυσικό τρόπο

Η παγωμένη μπύρα και τα cocktails έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι, αλλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις, αφού η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ θα διαταράξει τον ύπνο σου. Απόλαυσε ένα αλκοολούχο ποτό κι αν συνεχίζεις να θέλεις κάτι δροσιστικό να πιεις, ικανοποίησε τη δίψα σου με παγωμένο χαμομήλι ή ανθρακούχο νερό με κομμάτια φρούτων.

Μην ξεχνάς το νερό

Η αφυδάτωση αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο του καλοκαιριού, μιας και η ζέστη σε κάνει να ιδρώνεις αρκετά. Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αισθάνεσαι κουρασμένη, γι’ αυτό βεβαιώσου ότι έχεις καταναλώσει όσο χρειάζεται έως και μισή ώρα πριν κοιμηθείς (μην πίνεις νερό αμέσως πριν ξαπλώσεις για να αποφύγεις τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις στην τουαλέτα).

Κλιματισμός για τις αλλεργίες

Μπορεί οι ήχοι της πόλης να σε νανουρίζουν, αλλά αν υποφέρεις από αλλεργίες της εποχής, μάλλον δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να κοιμάσαι με ανοιχτό παράθυρο. Χρησιμοποίησε έναν φορητό ανεμιστήρα, έναν ανεμιστήρα οροφής ή το κλιματιστικό για να δροσίζεσαι και να κοιμηθείς χωρίς ενοχλήσεις.

Χαλάρωσε το σώμα σου

Απόκτησε τη συνήθεια να κάνεις stretching πριν πέσεις στο κρεβάτι  για να χαλαρώσεις τους πονεμένους σου μύες. Οι ασκήσεις yoga θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις σε περιοχές που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως ώμοι, μέση, γοφοί και μηροί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή