«Συμφωνήσαμε να σταματήσουμε»

«Συμφωνήσαμε να σταματήσουμε»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αργεντινή θα είναι η αντίπαλος της Γερμανίας, μετά το θρίλερ των πέναλτι χθες τα ξημερώματα στο Σάο Πάολο με ήρωα τον «πορτιέρο» της «Αλμπισελέστε» Σέρχιο Ρομέρο, όμως την παράσταση έκλεψε χθες η αποκάλυψη του Γερμανού διεθνούς Ματς Χούμελς ότι στο ημίχρονο του αγώνα με τη Βραζιλία οι Γερμανοί αποφάσισαν να ρίξουν ταχύτητα για να μην εξευτελίσουν τους οικοδεσπότες.

«Συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην προσπαθήσουμε να τους ταπεινώσουμε. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο και είναι σημαντικό που δεν επιχειρήσαμε μαγικές ενέργειες», δήλωσε ο αμυντικός της Ντόρτμουντ για το ιστορικό 7-1 επί της «Σελεσάο».

«Μετά το δεύτερο γκολ τούς αποπροσανατολίσαμε. Δεν ήταν καλά οργανωμένοι στο γήπεδο και μέχρι το πέμπτο γκολ δεν χάσαμε ευκαιρία. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Πρέπει να το απολαμβάνεις! Η αλήθεια είναι ότι δεν πανηγυρίσαμε και τόσο πολύ, είμαστε κι εμείς ξαφνιασμένοι από το αποτέλεσμα, που είχε κριθεί πριν καν το ημίχρονο. Τώρα θα κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε το μεγάλο όνειρο που έχουμε» είπε ο Χούμελς, που αναμένεται να ξεπεράσει τον μικροτραυματισμό του και να είναι στη διάθεση του Γιόακιμ Λεβ για τον μεθαυριανό τελικό.

Εκεί τη Γερμανία περιμένει η σκληροτράχηλη Αργεντινή, που τηρουμένων των αναλογιών είναι ήδη επιτυχημένη φτάνοντας στον τελικό. Αυτό το κατάφερε «κλειδώνοντας» τους Ολλανδούς, και κυρίως τον Αριεν Ρόμπεν, αφού ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Το τελικό 0-0 στα 120 λεπτά δεν αντικατοπτρίζει μόνο τη μέτρια παρουσία του Λιονέλ Μέσι από τη μια πλευρά, αλλά και τη σπουδαία (μέχρι γενναία) εμφάνιση των Χαβιέρ Μασεράνο και Πάμπλο Σαμπαλέτα από την άλλη, αφού παρά τους τραυματισμούς τους κράτησαν τους Ολλανδούς μακριά από τον στόχο.

Με τον εαυτό του τα είχε ο Λούις Φαν Χάαλ, όχι γιατί δεν άφησε πάλι μια αλλαγή για το τέλος της παράτασης, ώστε να περάσει ξανά για τα πέναλτι τον Τιμ Κρουλ, αλλά για τα μυστικά που έμαθε στον Ρομέρο και προχθές απέκρουσε δύο πέναλτι. «Εγώ φταίω, που του έμαθα να είναι καλός τερματοφύλακας όταν τον έφερα στην Ευρώπη και στην Αλκμααρ» δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής.

«Ε, δεν πέθανε και κανένας»

Νέα πίκρα λοιπόν για τους Βραζιλιάνους, που φοβούνται πλέον ότι οι μεγάλοι τους αντίπαλοι, οι Αργεντινοί, μπορεί να σηκώσουν το τρόπαιο μέσα στον «ναό» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, το Μαρακανά. Οι Αργεντινοί οπαδοί μάλιστα ετοιμάζουν απόβαση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την ώρα που οι πονεμένοι Βραζιλιάνοι θα πρέπει να διεκπεραιώσουν και την υποχρέωση τού μικρού τελικού αύριο κόντρα στην Ολλανδία, στην Μπραζίλια.

Ο πανταχόθεν βαλλόμενος προπονητής της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι αντέδρασε λέγοντας: «Ε, δεν πέθανε και κανένας. Πρέπει όμως να συνέλθουμε από το τσουνάμι που μας χτύπησε».

Παράλληλα ο υπουργός Αθλητισμού Αλντο Ρέμπελο παραδέχθηκε ότι η συντριβή δείχνει πως απαιτείται ανασυγκρότηση στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για «εθνική τραγωδία» όπως είχε χαρακτηριστεί η ήττα στο αποφασιστικό ματς του 1950, το περιώνυμο «Μαρακανάσο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή