ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

25 εκ. χρήστες για την υπηρεσία email Outlook της Microsoft

25 εκ. χρήστες για την υπηρεσία email Outlook της Microsoft

Νέα εφαρμογή για την πρόσβαση από συσκευές Android.Κάνοντας ντεμπούτο τον Ιούλιο, η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.com της Microsoft έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση τους 4 τελευταίους μήνες. Έτσι, σύμφωνα με τη Microsoft, κάθε μήνα το Outlook κερδίζει 6 εκατομμύρια χρήστες, με συνέπεια μέχρι τον Νοέμβριο ο αριθμός των χρηστών να έχει φτάσει στα 25 εκατομμύρια. Μάλιστα, ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς τους ανθρώπους χρησιμοποιούσαν προηγουμένως το Gmail της Google και δεν πρόκειται για άτομα εγγεγραμμένα στο παλιότερο Hotmail της Microsoft (το οποίο λειτουργεί ακόμη), που απλώς αποφάσισαν να αναβαθμιστούν στη νέα πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας.

Αυτοί οι νέοι χρήστες θα μπορούσαν να ανακηρύξουν το Outlook ως την πιο δημοφιλή υπηρεσία e-mail, όταν ολοκληρωθεί η μετάβαση των μελών του Hotmail στο Outlook. Προς το παρόν, πάντως, και κρίνοντας από την ιντερνετική κίνηση κατά τον μήνα Οκτώβριο, φαίνεται πως το Gmail έχει τα σκήπτρα στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την εταιρεία ComScore, το Gmail είχε 287,9 μοναδικούς επισκέπτες, με το Hotmail και το Yahoo να ακολουθούν, με 286,2 και 281,7 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες αντίστοιχα.

Στην πρώτη φάση του λανσαρίσματος του Outlook, η Microsoft ανακάλυψε πως περίπου το 1/3 των ανθρώπων που γράφτηκαν στην υπηρεσία ήταν χρήστες του Gmail που ήθελαν να δοκιμάσουν την υπηρεσία. Έπειτα από πέντε ημέρες χρήσης του Outlook, η εταιρεία τούς ζήτησε να αναφέρουν ποια χαρακτηριστικά τους έκαναν πιο θετική εντύπωση. Σύμφωνα με την ίδια, αυτά είναι το πολύ αποτελεσματικό φιλτράρισμα των spam, η σχεδίαση του σάιτ, και η ευκολία να μοιράζεται κανείς κείμενα. Η Microsoft υποστηρίζει επίσης πως 4 στους 5 ερωτώμενους δήλωσαν πως θα τη χρησιμοποιούσαν πλέον ως τη βασική τους υπηρεσία e-mail.

Άμεσα πάντως το Outlook θα αποκτήσει καλύτερη υποστήριξη και ορισμένα νέα χαρακτηριστικά. Μία από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις είναι η νέα εφαρμογή του για τις «έξυπνες» συσκευές Android, η οποία ήδη διατίθεται από το Google Play. Η application είναι συμβατή και οποιαδήποτε μεταγενέστερη έκδοση του λειτουργικού της Google από το Android 2.1, ενώ επιτρέπει τον ορισμό πολλαπλών λογαριασμών Outlook, καθώς και τον συγχρονισμό του ημερολογίου, των επαφών και επιλεγμένων φακέλων.

Όσον αφορά τη web εκδοχή της υπηρεσίας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εμπλουτισθεί με κάποιες από τις λειτουργίες που δήλωσαν οι χρήστες ότι θα ήθελαν να υποστηρίζει. Έτσι, αναμένονται περισσότερες συντομεύσεις, αλλά και επιλογές για τη διαχείριση πολλαπλών γραμματοκιβωτίων.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να αρχειοθετήσουν μηνύματα με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς ωστόσο η Microsoft να γνωστοποιήσει πότε ακριβώς θα ενσωματωθούν όλες αυτές οι δυνατότητες.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ