Το ΙΚΥ θα στηρίζει δράσεις της Νομικής

Το ΙΚΥ θα στηρίζει δράσεις της Νομικής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών που νίκησαν το Χάρβαρντ δίνουν τη σκυτάλη στους επόμενους για νέες επιτυχίες, προσφέροντάς τους ένα επιπλέον «δώρο»: την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Ειδικότερα, την περασμένη Τρίτη στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστήμιου Αθηνών έγινε η παρουσίαση των φοιτητών της Νομικής Σχολής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς. Μεταξύ αυτών, η ομάδα της Νομικής -με την Αννα Βεντουράτου, την Περσεφόνη Βερνάδου, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον Παναγιώτη Κυριάκου και προπονήτριες τις προπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Κώτση, Αικατερίνη Νικολάου και Αικατερίνη Χαραρά- που κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη, νικώντας την ομάδα του Πανεπιστημίου Harvard, όπως είχε αναδείξει η «Κ» στο φύλλο της 24ης Μαΐου. Η νίκη αυτή αποτέλεσε το έναυσμα ώστε το ΙΚΥ, στο πλαίσιο χορηγικού προγράμματός του με την Εθνική Τράπεζα, να αναλάβει την πρωτοβουλία να στηρίξει οικονομικά από σήμερα και στο εξής αυτές τις δράσεις της Νομικής Σχολής. Ετσι, το ΙΚΥ ενέταξε τη χρηματοδότηση τέτοιων διαγωνισμών, χρηματοδότηση η οποία προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα, για τα επόμενα τρία χρόνια, με το ποσό των 60.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα οι δράσεις αυτές στηρίζονταν αποκλειστικά από χορηγίες ιδιωτών. «Με τέτοιο “υλικό” δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε περήφανοι αλλά κυρίως αισιόδοξοι. Μπράβο στα παιδιά της Νομικής και στους καθηγητές τους», ανέφερε η πρόεδρος του ΙΚΥ, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Εφη Μπάσδρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή