Chanel Haute Couture: To ’80s boy band hair και το metallic make up επιστρέφουν!

Chanel Haute Couture: To ’80s boy band hair και το metallic make up επιστρέφουν!

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι collection του οίκου Chanel δεν είναι είναι απλά μια… πασαρέλα, είναι events και διαθέτουν superstar και πρωταγωνιστές: τον σχεδιαστή Karl Lagerfield και τις δημιουργίες του. Στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας του Παρισίου, ο μέγας καλλιτέχνης- σχεδιαστής της Chanel κατάφερε για άλλη μια φορά να αποσπάσει θετικά σχόλια. Με κυριάρχα το λευκό χρώμα, τις tweed και μάλλινες δημιουργίες, το glitter, τα κεντήματα και τους κορσέδες, ο σχεδιαστής και ο Οίκος κατάφεραν για άλλον ένα χειμώνα να δημιουργήσουν τάσεις.

Και όχι μόνο στο πως θα ντυθούμε. Απαρατήρητα δεν πέρασαν ούτε η ιδιαίτερη, αλλά εκλεκτισμένη κόμμωση, ούτε το alternative beauty look που των μοντέλων του Karl Lagerfield, τα οποία παρέπεμπαν στη δεκαετία των 80’s. 

Η Chanel φαίνεται πως αφήσε στην για λίγο στην άκρη το concept «famme fatale and mini black dress» και υιοθέτησε ένα πιο ροκ χαρακτήρα. Τα μαλλιά των μοντέλων ήταν πιασμένα πίσω σε σφιχτή αλογοουρά- που δεν άφηνε καμία τούφα να ξεφεύγει στο πλάι- η οποία στη συνέχεια ερχόταν μπροστά, στο μετωπό, δημιουργώντας ένα messy boy band hairstyle. Την επιμέλεια του… θηλυκά αγορίστικου αυτού hair είχε ο διάσημος- ανάμεσα στους… Οίκους- hair stylist και κομμωτής Sam McKnight.

Όσον αφορά το make up, σ’ αυτό επικράτησαν οι μεταλικές σκιές οι οποίες ήταν απλωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να γεμίζει η εσωτερική γωνία του πάνω βλεφάρου, ενώ η εφαρμογή του smokey-eye έφτανε μόνο ως την εξωτερική γωνία του ματιού. Η επιδερμίδα των μοντέλων είχε matte απόχρωση, ενώ τα φρύδια τους ήταν έντονα βαμμένα. Στα χείλη κυριάρχησε η nude απόχρωση με λίγη γιαλάδα.

Σοφία Χρήστου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή