Διαψεύδει ο Βενιζέλος τα περί αποκλίσεων

Διαψεύδει ο Βενιζέλος τα περί αποκλίσεων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «περίεργη θεωρία αποκλίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», η οποία «αναπαράγεται από κύκλους που δεν είναι ικανοποιημένοι με τη συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και θα προτιμούσαν μια συνεργασία της Ν.Δ. με κόμματα της Ακροδεξιάς», καταγγέλλει σε έγγραφη απάντησή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Μάλιστα, χαρακτηρίζει αδιανόητο ότι «κάποιοι εμπλέκουν σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι και την εξωτερική πολιτική της χώρας». Η διαπίστωση αυτή συμπεριλαμβάνεται στην απάντηση που έδωσε ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση που του έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Κακλαμάνης, σε σχέση με τη ρηματική διακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ προς τη Λευκωσία, με αφορμή τις αιτιάσεις της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους. Η Κυπρία ευρωβουλευτής είχε καταγγείλει τον κ. Βενιζέλο για ολιγωρία απέναντι στην Τουρκία στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας.

Η καταγγελία του κ. Βενιζέλου απαντά στο δεύτερο υποερώτημα του κ. Κακλαμάνη, αν με τη ρηματική διακοίνωση «κινήθηκε αυτοβούλως ή σε συνεννόηση με τον φυσικό προϊστάμενό του». Στην απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 10 Ιουλίου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «παντελώς ανυπόστατο και ψευδές» το ότι υπήρξε ένταση ή κρίση στις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου και τονίζει ότι αυτό καλλιεργείται μόνο από κύκλους «που επιδιώκουν τη δημιουργία προβλημάτων στις σχέσεις των δύο χωρών, γιατί στην πραγματικότητα διαφωνούν με τη γραμμή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη στήριξη που παρέχει σ’ αυτήν η ελληνική κυβέρνηση». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι η κ. Θεοχάρους προσπάθησε να δημιουργήσει τη «νοσηρή εικόνα της δήθεν αντίθεσης μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών σε σχέση με το Κυπριακό, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και χωρίς αυτό να δικαιολογείται από κανένα δεδομένο» και υποστηρίζει ότι αυτή η εικόνα «έπρεπε να αποσαφηνιστεί», να καταστεί δηλαδή σαφές ότι αυτό συνιστά ατομική άποψη της Ευρωβουλευτού, εξ ου και η ρηματική διακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή