MH 17: “Τους ευχαριστώ για τη δολοφονία της μονάκριβης κόρης μου”

MH 17: “Τους ευχαριστώ για τη δολοφονία της μονάκριβης κόρης μου”

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγική φιγούρα ο Ολλανδός πατέρας μιας κοπέλας, 17 ετών, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα ως μια από τους επιβάτες της μαλαισιανής πτήσης ΜΗ 17. Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού έγραψε μια ανοιχτή επιστολή σε “όποιον κατέρριψε το αεροπλάνο”, ευχαριστώντας άκρως ειρωνικά όσους σκότωσαν την μονάκριβη κόρη του, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.

“Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πούτιν, τους ηγέτες αυτονομιστές ή την ουκρανική κυβέρνηση που δολοφόνησε την μονάκριβη κόρη μου”, έγραψε ο Χανς Ντε Μπόρστ στην ανοιχτή επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από τα Μέσα στην Ολλανδία.

“Ξαφνικά χάθηκε. Σκοτώθηκε στον ουρανό πάνω από μια ξένη εμπόλεμη χώρα”, είπε ο κ. Ντε Μπόρστ, αναφερόμενος στην τραγική συντριβή του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών την Πέμπτη, στην οποία έχασαν την ζωή τους 298 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 193 Ολλανδοί.

Έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκάνουν τις συνθήκες της συντριβής του αεροσκάφους, καθώς αν επιβεβαιωθεί η εκδοχή της κατάρριψης από πύραυλο εδάφους αέρος, οι διεθνείς ηγέτες ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 298 νεκρούς επιβαίνοντες. Μπαράζ αλληλοκατηγοριών ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα εντείνει τις ήδη κρίσιμες σχέσεις Ρωσίας – Δύσης. Το Κίεβο προσπαθεί να συγκροτήσει ένα αντιρωσικό μέτωπο επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη Μόσχα, ενώ αμερικανοί εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι στρέφουν τις υποψίες τους στους φιλορώσους αυτονομιστές, με τη συνδρομή της Ρωσίας.

Ο πατέρας συνεχίζει στην επιστολή του “Η Ελσεμιεκ θα τελείωνε του χρόνου το σχολείο μαζί με τις καλύτερες φίλες της, την Τζούλια και την Μαρίνε, οι οποίες όμως δεν ήταν στην πτήση μαζί της. Τα πήγαινε καλά. Ήθελε να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Ντέλφτ και ήταν πολύ ενθουσιασμένη με αυτό”. “ Ελπίζω να ήσαστε περήφανοι που καταστρέψατε την ζωή της και εύχομαι να μπορείτε να κοιτάξετε τους εαυτούς σας στον καθρέφτη”, συμπλήρωσε στην επιστολή ο κ. Ντε Μπόρστ. “Ελπίζω, ακόμη, να διαβάσετε το γράμμα μου σύντομα, ίσως να το μεταφράσετε και στα Αγγλικά (αφού ως έξυπνοι άνδρες, μπορείτε να διαβάσετε). Ευχαριστώ και πάλι”, κατέληξε ο κ. Ντε Μπόρστ.

Η οργή μεγαλώνει στην Ολλανδία όπου οι συγγενείς αναμένουν τους σορούς των θυμάτων της συντριβής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή