«Οθέλλος», από την Εθνική Λυρική Σκηνή, δωρεάν για τους ανέργους το Σάββατο στο Ηρώδειο

«Οθέλλος», από την Εθνική Λυρική Σκηνή, δωρεάν για τους ανέργους το Σάββατο στο Ηρώδειο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Εθνική Λυρική Σκηνή προτού παρουσιάσει στο μεγάλο κοινό της τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τον «Οθέλλο», τη δημοφιλή όπερα του Βέρντι. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 27 Ιουλίου, αλλά την προηγουμένη, Σάββατο βράδυ, 26 Ιουλίου, και ώρα 9 μ.μ., το Ηρώδειο θα ανοίξει προσφέροντας 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη γενική δοκιμή. Είναι η πίστη της Λυρικής Σκηνής στον κοινωνικό προσανατολισμό της αυτή που διατηρεί την πολιτική που επενδύει πάνω στη διάδοση της όπερας και της καλής μουσικής. Ειδικά για τους ανέργους (απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας), η Λυρική συνεχίζει να είναι κοντά τους ως οργανισμός με εθνική αποστολή και με εκπαιδευτική διάσταση. Ο «Οθέλλος», με τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κόκκου και με τη συμμετοχή εκλεκτών Ελλήνων και ξένων μονωδών, αναμένεται να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

* Παραστάσεις 27, 29, 30, 31 Ιουλίου. Εισιτήρια 25 ευρώ στο άνω διάζωμα και από 100 έως 45 στο κάτω διάζωμα. Φοιτητικά και παιδικά, 15 ευρώ.

«Οσκαρ ντε λα Ρέντα: πέντε δεκαετίες κομψότητας»

Ο Οσκαρ ντε λα Ρέντα είχε ντύσει πολλές Πρώτες Κυρίες και η Λόρα Μπους, που παρέστη, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης με τις δημιουργίες του διάσημου σχεδιαστή, αναζήτησε με το βλέμμα το φόρεμα που είχε βάλει το 2005, στη δεύτερη τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της, Τζορτζ Μπους, 43ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ηταν ένα κομψό λευκό φόρεμα που τώρα είναι ένα από τα 60 εκθέματα της φαντασμαγορικής έκθεσης «Οσκαρ ντε λα Ρέντα: πέντε δεκαετίες κομψότητας». Παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο George W. Bush στο Ντάλας έως τις 5 Οκτωβρίου και οι πρώτες φωτογραφίες από τα εγκαίνια έκαναν τον γύρο του κόσμου διασπείροντας εικόνες υψηλής αισθητικής.

*Η κυρία Ελένη Μπίστικα κάνει χρήση της θερινής αδείας της.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή