Συγχαρητήρια Σαμαρά στην ΕΛ.ΑΣ.

Συγχαρητήρια Σαμαρά στην ΕΛ.ΑΣ.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη λειτουργία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψη που έκανε μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια στη ΓΑΔΑ και στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος όσον αφορά την πορεία των ερευνών για τα ανοιχτά θέματα της τρομοκρατίας, όπως η σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού. Θεωρεί ωστόσο ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι ένα συνολικό ζήτημα, ασχέτως συγκεκριμένων προσώπων. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολούθησε και ένα σχετικό βίντεο στην Αντιτρομοκρατική. Ο κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψης, είχε συζητήσεις με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, αλλά και τον ταξίαρχο Βασίλη Τσίγκο, ο οποίος προΐσταται της Αμεσης Δράσης, στην οποία υπάγεται και η ομάδα ΔΙΑΣ, στελέχη της οποίας συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Μαζιώτη.

Ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ, υποστράτηγος Γιάννης Διαμαντόπουλος, υποδέχθηκε μαζί με άλλους αξιωματικούς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατά την προσέλευσή τους. «Εκ μέρους της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την προσφορά της την Ελληνική Αστυνομία από καρδιάς. Ο Ελληνας αστυνομικός είναι η ασπίδα του απλού πολίτη, της κοινωνίας μας και τελικά η ασπίδα της Δημοκρατίας μας. Και αυτό οι Ελληνες αστυνομικοί το αποδεικνύουν κάθε μέρα και γι’ αυτό τους ευχαριστώ θερμά», δήλωσε ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος στο αστυνομικό μέγαρο.

Συζήτηση με Μάλμστρομ

Χθες το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση και με την επίτροπο της Ε.Ε. για τα θέματα Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Οι δύο συζήτησαν το μείζον θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής σχετικά με τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και του αυξανόμενου προσφυγικού ρεύματος. Η κ. Μάλμστρομ, η οποία μία ημέρα νωρίτερα είχε μεταβεί στη Μυτιλήνη και είχε επισκεφθεί το κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια, δήλωσε ικανοποιημένη από την πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου. Η ίδια, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, επισήμανε ότι είδε ξεκάθαρη πρόοδο της χώρας μας στο θέμα κατά τη 12η επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Η ίδια εξάλλου συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, με τον οποίον είναι «παλαιοί γνώριμοι» από τη θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός ανέφερε στην επίτροπο ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει στο μεταναστευτικό και από την καινούργια του θέση, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. «Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί, για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα», είπε ο κ. Δένδιας κατά τη συνάντησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή