Ρακιντζής σε Παπούλια: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ρακιντζής σε Παπούλια: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του Δημοσίου κόμισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος τον επισκέφθηκε για να του παραδώσει την έκθεσή του για το 2013.

«Σας φέρνω καλά νέα», είπε ο κ. Ρακιντζής. «Το Δημόσιο, όπως τα πάει, συμμαζεύεται. Γίνονται δομές, είμαστε σε καλό δρόμο». Ο γενικός επιθεωρητής αναφέρθηκε θετικά και στη μείωση του Δημοσίου. «Φαίνεται ότι, όσο μικραίνει το κράτος, λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί. Τώρα που φτάσαμε στους 750.000 δουλεύουν καλύτερα».

Οταν μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι «υπάρχει μία βελτίωση», ο γενικός επιθεωρητής υπερθεμάτισε λέγοντας ότι είναι «αισθητή», ενώ την απέδωσε «στην αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας», η οποία, όπως είπε, «κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς». Τέλος, ο κ. Ρακιντζής, αφού ευχήθηκε «να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή», αναφέρθηκε στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου, η οποία εν πολλοίς, όπως είπε, οφείλεται και στην ανανέωση του προσωπικού. «Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και οι αποδόσεις είναι καλύτερες. Και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται. Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν Η/Υ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης που παρουσιάστηκε προ μηνός, οι οικονομικοί έλεγχοι και τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης απετέλεσαν την κύρια θεματική κατηγορία και για το 2013, καταλαμβάνοντας το 41,8% των υποθέσεων. Παράλληλα, οι δήμοι απετέλεσαν τη βασική κατηγορία ελεγχόμενων φορέων – 37% των υποθέσεων. Στην έκθεση γίνεται εκτεταμένη αναφορά και στην πειθαρχική διαδικασία, καθώς επανήλθε η δυνατότητα άσκησης ένστασης του γενικού επιθεωρητή κατά όλων των πειθαρχικών αποφάσεων σε ανώτερο βαθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή