Με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά κυκλοφορεί η Ρούπα

Με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά κυκλοφορεί η Ρούπα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδυνατισμένη και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της φαίνεται η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, στις φωτογραφίες που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Η Ρούπα, την οποία είχαν δει οι περίοικοι ότι έμενε μαζί με τον συλληφθέντα τρομοκράτη στην πολυκατοικία της οδού Υψηλάντου στην Πεύκη, «έχει προβεί σε αλλαγή των εξωτερικών ατομικών χαρακτηριστικών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας. Εχει κόψει κοντά τα μαλλιά της και έχει αλλάξει το χρώμα τους για να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Επίσης έχει χάσει αρκετά κιλά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαν οι αρχές προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος και εντοπίστηκαν ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες σε σειρά καταστημάτων της περιοχής όπου διέμενε το ζευγάρι.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι η Ρούπα, η οποία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έφυγε από το διαμέρισμα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη, εκτός από τα άλλα αποδεικτικά στοιχεία -όπως φορητός υπολογιστής, ενδεχομένως με υλικό από τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα»- ενδέχεται να έχει πάρει μαζί της και ένα πιστόλι. Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε στο σπίτι η Αντιτρομοκρατική, εντοπίστηκαν δύο άδειες θήκες πιστολιών, η μία από τις οποίες ταιριάζει στο όπλο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης κατά τη σύλληψή του. Η δεύτερη είναι «ορφανή». Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενδέχεται η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα να κινείται με το ασημί HYUNDAI, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και εμφανιζόμενος ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικόλαου και της Αρχοντίας. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, ο Αγιος Νικόλαος, η Κυψέλη, η Νέα Χαλκηδόνα, η Νέα Ιωνία, ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας.

Στο μεταξύ, οι αρχές συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του Νίκου Μαζιώτη, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης και -όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.- ενδέχεται να επιχειρήσουν εκδικητικό χτύπημα εξαιτίας της σύλληψής του. Εκτός από τον 35χρονο Γεώργιο Πετρακάκο, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη πέντε άτομα, τα οποία κινούνται στα όρια μεταξύ της τρομοκρατίας και του κοινού ποινικού δικαίου.

Στο μεταξύ, τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής κατήγγειλε χθες η αδερφή της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα, καθώς -όπως υποστηρίζει- ενοχλούν την ίδια και τη μητέρα της στο σπίτι όπου μένουν στην Καλαμάτα. Η ίδια απειλεί ότι θα στραφεί νομικά κατά της Αστυνομίας στην περίπτωση που συνεχιστεί η στενή παρακολούθηση με τον τρόπο που γίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή