Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η έκθεση που αποτελεί βιτρίνα του ελληνικού κοσμήματος και προβάλλει τη δουλειά πολλών δημιουργών υπό τον τίτλο «A Jewel Made in Greece» παρουσιάζεται έως 17 Αυγούστου στο Grand Resort Lagonisi (Delphi Hall). Διοργάνωση: Μαίρη Σαμόλη, επιμέλεια: Ιρις Κρητικού.

• Στην Πειραιώς 260 παρουσιάζεται η παράσταση «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

• Στον Κήπο του Μεγάρου, απόψε (9 μ.μ.) ο συνθέτης Μίνως Μάτσας για πρώτη φορά επί σκηνής παρουσιάζει τα τραγούδια του καθώς και μουσικά θέματα από τη μικρή, τη μεγάλη οθόνη, το θέατρο και τη δισκογραφία. Μαζί του η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιάννης Χαρούλης.

• Στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Σήμερα (9 μ.μ.), δίνει συναυλία η Big Band με μουσική σουίνγκ. Διευθύνει ο Μάνος Θεοδοσάκης.

• Συνεχίζεται η πολύ ιδιαίτερη εικαστική έκθεση της Ράνιας Μπέλλου στις Kalfayan Galleries (Χάρητος 11). Η έκθεση θα παρουσιάζεται έως 31 Ιουλίου και μετά καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

• Στην Πετρούπολη στο Θέατρο Πέτρας, ανεβαίνει η παράσταση «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Παίζουν ακόμη Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Λούλης.

• Εως τις 25 Ιουλίου διαρκεί το 21ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης στη Σύρο στο Θέατρο Απόλλων, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων και στο κηπάριο του Ναού της Μεταμορφώσεως.

• Η Λαογραφική Εταιρεία Ασπροπύργου και ο Δήμος Ασπροπύργου διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα (8.30 μ.μ.) στην Πλατεία Συντριβανίου-Αλωνίστρα. Θα μιλήσει ο κ. Παναγιώτης Πέστροβας με θέμα «Ο εορτασμός της πολιούχου Αγίας Παρασκευής-Λαογραφική Εταιρεία Ασπροπύργου 37 χρόνια ζωής».

• Εγκαινιάζεται σήμερα (8 μ.μ.) η έκθεση της εικαστικού Blanka Amezkua στην γκαλερί Art Zone 42 (Βασ. Κωνσταντίνου 42).

• Στην Ελευσίνα στο Παλαιό Ελαιουργείο διεξάγεται η διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία». Απόψε, η παράσταση «Ο μικρός εγώ» του Βασίλη Ανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή