Ενισχύθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Ενισχύθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς εξομαλύνθηκε το επενδυτικό κλίμα, αφού οι Ουκρανοί αντάρτες παρέδωσαν τα μαύρα κουτιά από την τραγική πτήση ΜΗ17 στη Malaysia Airlines. Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ στις 1.986,24 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,66% λίγο πριν από το κλείσιμο. Παράλληλα, ο δείκτης Dow Jones παρουσίαζε κέρδη 0,4%, αφού η μικρή άνοδος του πληθωρισμού τον Ιούνιο (0,3%) περιορίζει τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων, μια προοπτική που απεύχονται οι επενδυτές.

Το δολάριο ενισχύθηκε στα 1,3466 έναντι του ευρώ, φτάνοντας το ζενίθ οκταμήνου. Την περασμένη εβδoμάδα, η κατάρριψη του αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, επιδείνωσε τις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο και τη Δύση, προκαλώντας ανησυχίες για την ομαλότητα του ευρύτερου οικονομικού κλίματος όταν η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη είναι εύθραυστη. Χθες, ωστόσο, ενισχύθηκε το επενδυτικό κλίμα, με τον γερμανικό δείκτη DAX και τον γαλλικό δείκτη CAC-40 να αναρριχώνται 1,27% και 1,5%, αντίστοιχα. Στο Μιλάνο καταγράφηκαν κέρδη 2,16%. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ υποχώρησε στα 107,61 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή