Το πολυνομοσχέδιο, νέο πεδίο σύγκρουσης

Το πολυνομοσχέδιο, νέο πεδίο σύγκρουσης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμούςπου απέχουν πολύ από το να θυμίζουν το έντονα πολωτικό κλίμα που κυριάρχησε λίγο καιρό πριν, άρχισαν χθες στη Βουλή οι εργασίες του Β΄ Τμήματος Διακοπής. Αν και τα υπό συζήτηση νομοσχέδια τόσο στις Επιτροπές, όσο και στη μικρή θερινή «ολομέλεια» δεν στερούνται ενδιαφέροντος, άπαντες μοιάζουν να περιμένουν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Αυγούστου για να ανταλλάξουν τα πυρά τους.

Στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου από χθες συζητείται και σήμερα ψηφίζεται το σχέδιο νόμου για τον τουρισμό, ενώ στις Επιτροπές ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για ζητήματα του υπ. Εθνικής Αμυνας, και σειρά πήρε και η νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ υπό τον τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί – Εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και βιώσιμη ανάπτυξη» (με την κυβέρνηση να ζητεί την επίσπευση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ώστε να ψηφιστεί έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας). Εντός αυτού του πλαισίου, κατατίθενται και προωθούνται προς ψήφιση τροπολογίες, μέσω των οποίων επιχειρείται να επιλυθούν προβλήματα σε διάφορους τομείς. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η τροπολογία –που εντάσσεται στο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ- ώστε «να παρέχεται η δυνατότητα στο Δημόσιο να επιχορηγεί τις θυγατρικές της ΕΑΣ ΑΒΕΕ με μοναδικό σκοπό την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε αυτές και ενόψει της θέσης τους σε ειδική εκκαθάριση», καθώς και εκείνες που ρυθμίζουν θέματα αποσπάσεων προσωπικού στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και σε γραφεία Τύπου στο Εξωτερικό, ή και τον φόρο ακινήτων.

Τούτων δοθέντων, τα κοινοβουλευτικά επιτελεία, κυρίως της αντιπολίτευσης, αναμένουν την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου για να δώσουν την επόμενη κεντρική μάχη με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται αύριο Πέμπτη, με στόχο να ψηφιστεί εντός του επόμενου 15νθημέρου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, η διάταξη ένταξης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών των επικουρικών ταμείων των ενστόλων, η κατάργηση από 1/1/2015 των «εισφορών υπέρ τρίτων» που χρηματοδοτούν τα επικουρικά Ταμεία, όπως επίσης και η υιοθέτηση νέου πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή