«Λύγισαν» τα κορίτσια του πόλο

«Λύγισαν» τα κορίτσια του πόλο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα στα πέναλτι από την Ιταλία έφερε και τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας γυναικών από την τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 11-9 (7-7, 4-2). Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-2, 1-1. Ετσι, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση. Σήμερα (21.30), η εθνική των ανδρών αντιμετωπίζει στους προημιτελικούς της διοργάνωσης τους πανίσχυρους Σέρβους.

Η εκπληκτική άμυνα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης. Ακόμα και όταν οι Ιταλίδες προηγήθηκαν με 6-4 οι διεθνείς μας δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (6-6). Στα πρώτα λεπτά του 4ου οκταλέπτου, οι αθλήτριές μας δεν επέτρεψαν στις αντιπάλους τους να σημειώσουν κάποιο γκολ. Δύο λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, η Γκαριμπότι έκανε το 7-6 και οι Ιταλίδες άρχισαν να πανηγυρίζουν πιστεύοντας ότι το παιχνίδι είχε κριθεί. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, όμως, στην εκπνοή της συνάντησης νίκησε την Γκορλέρο και με ένα εκπληκτικό γκολ έστειλε τον προημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Δυστυχώς εκεί οι διεθνείς δεν κατάφεραν να επαναλάβουν αυτό που είχαν πετύχει πέρυσι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η καθοριστική απόκρουση της Γκορλέρο στο σουτ της Τσουκαλά και το δοκάρι της Στ. Χαραλαμπίδη έδωσαν την πρόκριση στις Ιταλίδες. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2012 θα παίξουν στους αυριανούς ημιτελικούς με την Ολλανδία, ενώ η δευτεραθλήτρια των δύο προηγούμενων διοργανώσεων θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία, διεκδικώντας την 5η θέση. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εθνική είναι μία νέα ομάδα που έχει ως στόχο τη συμμετοχή και τη διάκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Η ελληνική σύνθεση: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Μαργ. Πλευρίτου Μαργ., Στ. Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 2, Ι. Χαραλαμπίδη. 1, Μανωλιουδάκη, Ελ. Πλευρίτου 1, Αλκ. Μπενέκου, Κούβδου.

Αυτό που δεν κατάφερε η εθνική των γυναικών θα προσπαθήσουν να το πετύχουν σήμερα οι άντρες. Θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς απέναντι στην ισχυρή Σερβία. «Εμείς θα κοιτάξουμε να δούμε πού κάναμε τα λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε στον χρόνο που απομένει πριν από την αναμέτρηση. Πάμε για να κάνουμε ό,τι μπορούμε σε αυτό το παιχνίδι. Φυσικά και ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε απέναντί μας. Σεβόμαστε τους Σέρβους αλλά δεν τους φοβόμαστε. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας», δήλωσε ο Αλέξανδρος Γούνας ενώ ο βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή, Βαγγέλης Πέτρας πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα. Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας θα είναι δύσκολος απέναντί της».

• H Εύη Τετζαλίδου ανανέωσε μέχρι και το 2017 τη συνεργασία της με τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή