Εντονο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις

Εντονο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει στον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας για νέες επενδύσεις, συνεργασίες και εξαγορές. Ο περισσότεροι μεγάλοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό χώρο είτε έχουν γίνει αποδέκτες επενδυτικών προτάσεων είτε προγραμματίζουν οι ίδιοι νέα επιχειρηματικά σχέδια. Παράλληλα, εντείνεται το ενδιαφέρον των ξένων αλυσίδων για την υλοποίηση νέων επενδύσεων στον χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού. Πάντως, καθοριστικό ρόλο για την τύχη μιας σειράς επιχειρηματικών σχεδίων θα παίξει ο νέος Επενδυτικός Νόμος και η ευελιξία που θα προσφέρει για την υλοποίηση αυτών. Η εκδήλωση του έντονου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού οφείλεται στη σημαντική αύξηση που εμφάνισαν τα περισσότερα βασικά μεγέθη του τομέα ειδικά την τελευταία διετία και η σαφής βελτίωση της εικόνας του ελληνικού προορισμού στο εξωτερικό.

Στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών, οι εκπρόσωποι των εισηγμένων εταιρειών υποστήριξαν ότι οι 100 μεγαλύτερες εισηγμένες καθώς και οι αντίστοιχες 100 μη εισηγμένες θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ειδικού χειρισμού ανάμεσα στους τραπεζίτες και στους βασικούς μετόχους, με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Το απλό γεγονός ότι μια επιχείρηση επέζησε από την κρίση αποδεικνύει τη βιωσιμότητά της. Για τις περιπτώσεις παραλόγως υπερχρεωμένων επιχειρήσεων θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ανάλογα με την ύπαρξη παράνομων δανεισμών ή/και υπερβολικών αμοιβών των βασικών μετόχων. 

Βλέπει λιγότερες ζημίες

Περιορισμό των ζημιών των Ελληνικών Πετρελαίων τόσο σε επίπεδο εξαμήνου όσο και σε επίπεδο β΄ τριμήνου αναμένει η IBG, ενώ εκτιμά πως η εταιρεία θα εμφανίσει βελτιωμένα EBITDA. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι «καθαρές» ζημιές των ΕΛΠΕ θα περιοριστούν στα 53 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2014, από ζημιές 83 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ στο β΄ τρίμηνο εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 34 εκατ. ευρώ από 62 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα «καθαρά» EBITDA εξαμήνου αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 66% και να διαμορφωθούν στα 98 εκατ. ευρώ από 59 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ στο β΄ τρίμηνο αναμένεται εκτίναξή τους κατά 123% στα 47 εκατ., από 21 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, 30 Ιουλίου.

Λογιστές μαινόμενοι ζητούν αποζημιώσεις

H βραδιά της 14ης Ιουλίου όπου εξέπνευσε η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εξόργισε τους λογιστές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να υποβάλουν χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις πελατών τους. Πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο να στραφούν εναντίον του υπουργείου Οικονομικών. Με αγωγή διεκδικούν «τη χρηματική αποκατάσταση της προκαλούμενης βλάβης που υπέστησαν (υλική και ηθική) καθώς και τη χαμένη τους αξιοπρέπεια». «Για την αγωγή αυτή θα επιδιωχθεί η διαδικασία της πιλοτικής δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να έχουμε ένα πιο σύντομο αποτέλεσμα» αναφέρουν οι λογιστές.

Γρήγορα αντανακλαστικά από τους ενστόλους

Μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, ότι η κυβέρνηση χαράσσει τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η Δικαιοσύνη, τα αντανακλαστικά των ένστολων λειτούργησαν άμεσα και εντυπωσιακά. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου των εκπροσώπων τους, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Χρ. Φωτόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως δεν αρμόζει στις περιστάσεις να χρησιμοποιηθούν αστυνομικά μέτρα για να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την αποκατάσταση των αποδοχών τους στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. Ολα δείχνουν ότι προδιαγράφεται ένα σκηνικό έντονης πόλωσης μεταξύ των δύο πλευρών από το αβέβαιο αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι τη Δευτέρα δεν θα «φουσκώσει» περαιτέρω η αντιπαράθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή