Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόλυτα  αφοσιωμένη στη σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων της δήλωσε η δημιουργός του «Χάρι Πότερ» Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ  (φωτ.) σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες της, που έδωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στο Χαρογκέιτ. Η Ρόουλινγκ έχει υιοθετήσει το ανδρικό ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ για τα αστυνομικά της βιβλία, στα οποία πρωταγωνιστεί ο ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε στην Αγγλία τον Ιούνιο και τώρα η Ρόουλινγκ γράφει το τρίτο. Στα ελληνικά όλα τα βιβλία της Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

…Στη μεγάλη εκδοτική σειρά με αφιερώματα σε δημιουργούς που σφράγισαν την ανθρωπότητα, ο εκδοτικός οίκος Taschen κυκλοφόρησε τον τόμο «Il divino», μία αποθέωση της τέχνης του Μικελάντζελο. Με συγγραφέα τον Frank Zoellner, το βιβλίο είναι μεγάλου σχήματος και κυκλοφορεί σε δύο μορφές, την πιο προσιτή με τιμή 49,99 ευρώ και την πολυτελείας στην τιμή των 150 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση είναι απόλαυση και μόνο να το ξεφυλλίζεις καθώς περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Μικελάντζελο σε θαυμάσια φωτογράφηση…

…Ελληνικό στοιχείο θα υπάρχει πλέον στο πάρκο «Γαία» του δήμου Town of Mount Royal στο Μόντρεαλ, μετά την τοποθέτηση του έργου του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου, το οποίο συμβολίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανά τον κόσμο. Το έργο αποτελείται από μία σφαίρα που έχει προσκολλημένους τους ολυμπιακούς κύκλους και κλαδιά δάφνης φτιαγμένα από χρυσό. Το έργο προσέφεραν οι Ελληνες του Μόντρεαλ στον δήμο και αποτελεί φόρο τιμής στην πόλη από την οποία έχει περάσει δύο φορές η ολυμπιακή φλόγα.

…Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Σοφία Λόρεν κλείνει τον Σεπτέμβριο τα 80 της χρόνια. Αλλά κάθε νέα φωτογραφία της αποκαλύπτει την αειθαλή ομορφιά της. Παραβρέθηκε στο αφιέρωμα με τίτλο «Bella Italia!» που έγινε προς τιμήν της στην Καλιφόρνια, στο Oakville, όπου η οινοποιία με την απίθανη ονομασία Far Niente οργάνωσε τις εκδηλώσεις. Το τιμητικό αφιέρωμα στη Σοφία Λόρεν ήταν μέρος του 10ήμερου Festival del Sole.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή