Σαμαράς – Βενιζέλος για θερμά επεισόδια και επίτροπο

Σαμαράς – Βενιζέλος για θερμά επεισόδια και επίτροπο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζεται να έχουν αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης των δύο πλευρών για το ζήτημα της αξιολόγησης και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Οι δύο άνδρες καλούνται να βρουν κοινό τόπο καθώς, εμφανώς πλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυριάκος Μητσοτάκης και η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται σε τροχιά ρήξης για την αξιολόγηση, και αυτό παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν σήμερα ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να καταλήξουν και στις διατάξεις που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θα «κλείσουν» όλες οι εκκρεμότητες με τις προαπαιτούμενες δράσεις του Ιουλίου και θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την ευρωζώνη.

Προφανώς, στη συνάντηση θα εξεταστεί και το ζήτημα της επιλογής του νέου εκπροσώπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, καθώς εξαντλείται το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο νέος Πρόεδρος κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ προς τις κυβερνήσεις προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες στην «κούρσα» για τη θέση του Επιτρόπου παραμένουν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Μαρία Δαμανάκη ενώ στο τραπέζι έπεσε, όπως αποκάλυψε η «Κ», και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου. Πηγές, πάντως, του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν, σχετικά, ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή