Πάμε… αλλού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδεικνύεται τελικά πως για τους ορισμένους καλούς ξένους ποδοσφαιριστές είμαστε η… τελευταία επιλογή. Ακόμα κι αν οι ομάδες μας τους δίνουν περισσότερα λεφτά, από τις χώρες που τελικά προτιμούν. Η πρόκληση, στο να αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα και να προβάλουν το όνομά τους, δεν τους… συγκινεί. Οι εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

Η αιτία είναι μία και μοναδική. Και αυτή είναι το υποβαθμισμένο πρωτάθλημά μας. Μια υποβάθμιση, που εδώ και αρκετά χρόνια διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα. Αλλά για ποια γήπεδα να μιλήσουμε; Πόσα διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, για να προσφέρουν άνεση και ασφάλεια σε φιλάθλους και παίκτες;

Το γνωρίζουν αυτό οι παράγοντες. Το ξέρει η Πολιτεία. Ομως κανείς δεν κάνει την παραμικρή κίνηση, ώστε να αρχίσει σταδιακά κάποια ανάκαμψη. Και φυσικά, επίκουρη αυτών είναι και η ενημέρωση, που πλέον, σε ρόλο… σερβιτόρου, προσφέρει στον κοινό το έτοιμο εύκολο πιάτο.

Ανατρέξτε στις «πρώτες ειδήσεις» των αθλητικών ΜΜΕ σε γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο. Θα διαπιστώσετε πως οι δεκάδες ποδοσφαιριστές, που ήταν με το εισιτήριο στο χέρι, για το «Ελ. Βενιζέλος», πέταξαν για άλλους προορισμούς. Λέτε να μην τους άρεσε ο ελληνικός ήλιος και οι παραλίες μας, ή ανακάλυψαν ξαφνικά πως η νυχτερινή ζωή της χώρας μας δεν τους προσφέρει τις απολαύσεις που ζητούσαν;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή