Πέντε τροφές που σας προστατεύουν από τον ήλιο

Πέντε τροφές που σας προστατεύουν από τον ήλιο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζί με τον Αύγουστο, που πλησιάζει, καλωσορίζουμε τις βουτιές, τα δροσερά κοκτέιλ, τις βόλτες στα καλντερίμια των νησιών, αλλά και την αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για το δέρμα σας. Γι’ αυτό, μαζί με το αντηλιακό σας (το οποίο πρέπει πάντα να έχετε μαζί μας), βάλτε στην καθημερινή σας διατροφή τις παρακάτω τροφές καθώς έχουν φυσικές «αντηλιακές» ιδιότητες.

Ντομάτες και καρπούζι: Το πιο πιθανό είναι πως δεν λείπουν αυτή την εποχή από το τραπέζι σας και πολύ σωστά, αφού περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο σύμφωνα με μελέτες καταπολεμά την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος-  που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην έκθεσή μας στον ήλιο- έως και κατά 33% περισσότερο από άλλες τροφές.

Καρότα και γλυκοπατάτες: Τα δύο αυτά λαχανικά περιέχουν καροτενοειδή, τα οποία είναι θρεπτικές ουσίες που όχι μόνο αυξάνουν την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, αλλά μπορούν και να μας μαυρίσουν με φυσικό τρόπο.

Σολομός: Όπως κάθε ψάρι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, ο σολομός δεν είναι κάνει καλό μόνο στην καρδιά, αλλά και το δέρμα μας, προστατεύοντάς το από καψίματα ή μελανώματα (έως και κατά 50%). Σύμφωνα με έρευνες, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι χρήσιμα για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στο σώμα, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Μαύρη σοκολάτα: Δεν είναι ότι περιμένατε κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να φάτε σοκολάτα, αλλά σίγουρα αισθάνεστε καλύτερα όταν ξέρετε πως βοηθάει ουσιαστικά το σώμα σας. Μεταξύ όλων των άλλων ωφέλιμων ιδιοτήτων της, έρευνες έχουν δείξει πως το κακάο μπορεί να μειώσει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο κατά 25%.

Τσάι: Είναι ένας… δροσερός τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο και να του προσφέρετε την ενυδάτωση που χρειάζεται. Έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού λευκού, μαύρου ή πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου του δέρματος κατά 30%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή