Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H γενιά των βετεράνων σκηνοθετών έχει δυναμική παρουσία αυτό το καλοκαίρι. Με νέα ταινία και ο Ρομάν Πολάνσκι  (φωτ.), ο οποίος μας δίνει το «Venus in Fur», με έναν πολύ έντονο γυναικείο χαρακτήρα που διερευνά τη σεξουαλικότητα.  Η ταινία εμπνέεται από το βιβλίο του Leopold von Sacher-Masoch, που μας έδωσε τον όρο «μαζοχισμός». Ο 80χρονος Πολάνσκι επανέκαμψε αυτό το καλοκαίρι μαζί με τον 78χρονο Γούντι Αλεν («Magic in the Moonlight»), τον 83χρονο Ζαν-Λικ Γκοντάρ και τον 84χρονο Κλιντ Ιστγουντ.

…Αφηγητής ιστοριών υψηλού επιπέδου χαρακτηρίστηκε ο Μπίλι Τζόελ από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, η οποία αποφάσισε να τον τιμήσει με το βραβείο Γκέρσουιν στην κατηγορία «Popular Song». Ο 65χρονος τραγουδοποιός και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών («Just the Way You Are», «New York State of Mind», «Piano Man», «Uptown Girl») έχει ήδη αποσπάσει μεγάλες διακρίσεις όπως Γκράμι (1990). Είναι ο έκτος μουσικός μεγάλου βεληνεκούς που τιμάται με το βραβείο Γκέρσουιν.

…Παιδιά από 6 έως 18 ετών είναι οι κριτές στο Giffoni Film Festival στη νοτιοδυτική Ιταλία. Είναι η 44η διοργάνωση αυτού του ιδιότυπου φεστιβάλ, που αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στον κινηματογραφικό χάρτη. Στη φετινή διοργάνωση, τα φώτα της δημοσιότητας απέσπασε πάντως ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος με την παρουσία του υποστήριξε το φεστιβάλ που προτείνει μια εναλλακτική, εκπαιδευτική διαδικασία.

…Η μακρά λίστα του Booker Prize, που θα απονεμηθεί τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε χθες. Μεγάλα ονόματα, όπως ο Ιαν Μακ Γιούαν και η Ντόνα Ταρτ έμειναν εκτός. Ομως, άλλα μεγάλα ονόματα είναι «μέσα», όπως ο Ντέιβιντ Μίτσελ, που είναι για τρίτη φορά υποψήφιος, η Αλι Σμιθ, ο Χάουαρντ Τζέικομπσον, ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, ο μεγάλος συγγραφέας από την Αυστραλία, ο Ντέιβιντ Νίκολς, η Σίρι Χούστβεντ, ο Ρίτσαρντ Πάουερς, ο Τζόσουα Φέρις, η Κάρεν Τζόι Φάουλερ, ο Νάιαλ Γουίλιαμς, ο Τζόζεφ Ο’ Νιλ, ο Neel Mukherjee και ο πρωτοεμφανιζόμενος Πολ Κίνγκσνορθ. Το βραβείο Booker συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 στερλινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή