Με κέρδη 2,07% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με κέρδη 2,07% έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βεβαιότητα του πρωθυπουργού ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας επέδρασε θετικά στη χρηματιστηριακή συνεδρίαση που έκλεισε με κέρδη 2,07%, με τον γενικό δείκτη να φτάνει τις 1.176,13 μονάδες. Συμπληρώθηκαν τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 2,36% και αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 1,84 δισ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, οι 4 συστημικές τράπεζες κινήθηκαν ανοδικά και ουσιαστικά ήταν η βάση για να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο η αγορά. Ειδικότερα, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κέρδισε 3,95% και διαμορφώθηκε στα 1,580 ευρώ, ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 2,49% και έκλεισε στα 2,470 ευρώ. Επίσης η μετοχή της Eurobank κατέγραψε άνοδο 1,19% και έφτασε τα 0,341 ευρώ και με οριακά κέρδη 0,33% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο τίτλος της Alpha Bank, κλείνοντας στα 0,610 ευρώ. Αξιοσημείωτη ήταν η μικρή αύξηση των ημερήσιων συναλλαγών που προσέγγισε τα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι προσυμφωνημένες συναλλαγές αφορούσαν κεφάλαια ύψους 10,31 εκατ. ευρώ. Καλή εικόνα από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής που κέρδισε 3,19% και ανήλθε στα 3,880 ευρώ και ακολούθησε ο ΟΛΠ με άνοδο 3,10% και κλείσιμο στα 17,600 ευρώ.

Οπως εξηγούν στην «Κ» χρηματιστηριακοί αναλυτές, η εικόνα της αγοράς παραμένει εύθραυστη, καθώς τα φρέσκα κεφάλαια που εισέρχονται είναι ελάχιστα και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν οι επενδυτές εάν το πολιτικό κλίμα οξυνθεί τις επόμενες μέρες. Από την πλευρά των επιχειρήσεων, η κατάσταση των ταμειακών τους ροών παραμένει δύσκολη, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός των εισηγμένων με δυσκολία προσπαθεί να αποπληρώσει τις μηνιαίες υποχρεώσεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή