Μόνιμος γιατρός στην Ακρόπολη

Μόνιμος γιατρός στην Ακρόπολη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση έφερε στο προσκήνιο και την έλλειψη. Στην Ακρόπολη, που δέχεται καθημερινά τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών, δεν υπήρχε πρόβλεψη ώς τώρα παροχής ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Από χθες, όμως, οι πολυπληθείς επισκέπτες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης θα μπορούν να έχουν επιτόπου ιατρική κάλυψη για τυχόν προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους. Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη την απόσπαση ενός γιατρού γενικής Ιατρικής στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα από την 1η ΥΠΕ.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες (οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι χρονοβόρες) ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα και ήδη στον χώρο του ιατρείου που βρίσκεται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης τοποθετήθηκε οπλίτης ιατρός.

Είναι σαφώς μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που έρχεται να καλύψει ένα κενό. Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου Πολιτισμού φέρνει συνολικά στο προσκήνιο το ζήτημα της παροχής πρώτων βοηθειών σε όλους τους πολυσύχναστους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τις υψηλές θερμοκρασίες. Και επιπλέον, θέτει και το ζήτημα της μόνιμης στέγασης ενός πρόχειρου ιατρείου, για το οποίο δεν είχε ποτέ ώς τώρα υπάρξει πρόβλεψη. Η αρχή, πάντως, έγινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή