Αντ. Σαμαράς: Αισιόδοξος για ανάπτυξη και για εκλογή Προέδρου

Αντ. Σαμαράς: Αισιόδοξος για ανάπτυξη και για εκλογή Προέδρου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, ποτισμένες με αγώνες και με θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει. Και θα δυναμώνει ακόμα παραπάνω. Γιατί είμαι αισιόδοξος για το αύριο. Και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι «η οικονομία θα πάει καλύτερα, η σταθερότητα στην Ελλάδα είναι πολυσήμαντη, μια που γύρω μας υπάρχουν τόσο μεγάλες εστίες αναταράξεων, ο τουρισμός σήμερα- που θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα- θα δώσει μια ρευστότητα στην οικονομία και θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα».

«Επομένως, είμαι πράγματι αισιόδοξος και θέλω να είναι εν γνώσει του ελληνικού λαού αυτή η αισιοδοξία. Δεν το λέω τυχαία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, αμέσως μετά το πέρας της επετειακής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός σε συνομιλίες που είχε στο εντευκτήριο της Βουλής με βουλευτές της ΝΔ, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πιστεύετε ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Σαμαράς από βουλευτή. «Εγώ έτσι πιστεύω», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί ανάλογη εκτίμηση από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ωστόσο ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρύψει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα «άρχισαν πρόωρα», διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».

Παράλληλα, μίλησε για την προϋπόθεση ανάκαμψης για την ΝΔ που δεν είναι άλλη από την ύπαρξη σχεδίου, προγράμματος και επιχειρημάτων, καθώς και εξαγγελιών που δεν θα είναι φούσκες αλλά θα είναι ρεαλιστικές στα μάτια του λαού.

«Από τη στιγμή που η “διαχωριστική γραμμή” μνημόνιο-αντιμνημόνιο φεύγει από το Σεπτέμβριο και με την τρόικα να φεύγει, οι ψηφοφόροι που μας ψήφιζαν μπορούν να κληθούν μέσα από ένα συνέδριο πανστρατιάς να συνδιαμορφώσουν ένα εθνικό πρόγραμμα. Και από εκεί και πέρα αν οργανωτικά κινηθούμε  περισσότερο, και αν η κυβέρνηση (υλοποιήσει) τις εξαγγελίες που έχει κάνει για την διόρθωση των αδικιών, πιστεύω ότι η ΝΔ θα επανακάμψει. Θα είναι δημοκοπικά πρώτο κόμμα τον Οκτώβριο-Νοέμβριο. Και ο κ. Μεϊμαράκης αφού άφησε να εννοηθεί ότι το Φθινόπωρο είναι πιθανός χρόνος για την διεξαγωγή Συνεδρίου, τονίζοντας ωστόσο πως η επιλογή του χρόνου είναι αρμοδιότητας του Προέδρου του κόμματος, συνέχισε: «Πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί πράγματι να επανακάμψει. Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Η ΝΔ είχε μεγάλο ποσοστό. Είχε 40%”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή