Ρέντσι: Η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να προστατευτούν ευρωπαϊκές τράπεζες

Ρέντσι: Η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να προστατευτούν ευρωπαϊκές τράπεζες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη προχώρησε στη διάσωση της Ελλάδας, ώστε να προστατευθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Τη θέση αυτή διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μ. Ρέντσι, χθες, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του αυτοκινητόδρομου Α35 στη βόρεια Ιταλία. Με τον τρόπο αυτό ο Ιταλός πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σ’ ένα θέμα που υπάρχει από την αρχή της κρίσης, επιδιώκοντας να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η Ευρώπη και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας το 2010.

«Η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες ήταν εκτεθειμένες», σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος αμέσως μετά επανέλαβε το αίτημα της κυβέρνησής του για διάθεση περισσότερου χρόνου προκειμένου να περιορίσει το έλλειμμά της. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η Ιταλία «δεν έχει να παρακαλέσει για τίποτα – θα κάνουμε χρήση της ευελιξίας, στην οποία έχουμε σαφές δικαίωμα».

Επί της ουσίας, ο κ. Ρέντσι θέλει να δείξει ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στις διεκδικήσεις της δικής του χώρας και ταυτόχρονα να φέρει σε δύσκολη θέση την Ευρώπη χρησιμοποιώντας την Ελλάδα και τους λόγους για τους οποίους η Ευρωζώνη τη στήριξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή