Στους 815 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός στη Γάζα

Στους 815 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός στη Γάζα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μια έγκυος 23χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε επιδρομή εναντίον κατοικίας στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα.

Το μωρό σώθηκε, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι από το πλήγμα σκοτώθηκε επίσης μια 26χρονη γυναίκα. Από ένα άλλο πλήγμα σκοτώθηκαν ένα υψηλόβαθμο τοπικό στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ο Σαλάχ Χασανέιν, και οι γιοι του ηλικίας 12 και 15 ετών, στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, πρόσθεσε ο Κούντρα. Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, σύμμαχος της Χαμάς, επιβεβαίωσε το θάνατο αυτό.

Άλλοι δύο άνθρωποι, οι οποίοι είχαν τραυματισθεί νωρίτερα κατά τους βομβαρδισμούς του Χαν Γιούνις (νότια Λωρίδα της Γάζας), υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με τον Κούντρα, κάτι που αυξάνει σε 815 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις 8 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, η Χαμάς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την εκτόξευση τριών ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, όπου η διεθνής κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως μετά την πτώση μιας ρουκέτας την περασμένη Τρίτη στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός αρκέσθηκε να επιβεβαιώσει πως "δύο ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν πάνω από τη μητρόπολη του Τελ Αβίβ".

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε μια επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Γαλλία και αναχώρησε σήμερα για το Κατάρ για να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση μιας εκεχειρίας στις μάχες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα. Όπως ανακοίνωσε τούρκος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί, ο Νταβούτογλου πήρε την απόφαση αυτή έπειτα από "μια τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και του Κατάρ χθες (Πέμπτη) το βράδυ και αφού είχε μιλήσει χωριστά με αξιωματούχους παλαιστινιακών οργανώσεων".

Εξάλλου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συνάντησε σήμερα στο Κάιρο τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, ανακοινώθηκε από αξιωματούχους. Η συνάντηση ανάμεσα στον Κέρι, τον Μπαν Κι-Μουν και τον Σάμεχ Σούκρι διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε πως θα μιλήσει αργότερα σήμερα στους δημοσιογράφους, κάτι που μπορεί να είναι η τελευταία πράξη της αποστολής του στην περιοχή, που διήρκεσε μια εβδομάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή