Kevin Spacey: Θα γευματίσει με έναν τηλεθεατή για το καλό του Old Vic Theatre

Kevin Spacey: Θα γευματίσει με έναν τηλεθεατή για το καλό του Old Vic Theatre

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιός θέλει να δειπνήσει με τον Kevin Spacey; Μέσα στον Λευκό Οίκο; Να απολαύσει μαζί του ένα γύρισμα, ίσως, στο σκηνικό του πολυβραβευμένου σίριαλ του Netflix, “House of Cards”;

Αυτή ήταν η ερώτηση που απηύθυνε ο βραβευμένος με Όσκαρ, πολύπειρος θεατρικός ηθοποιός, ο οποίος συντόνιζε με πάθος και ευρηματικότητα, μέχρι χθες, έναν διαδραστικό διαγωνισμό με τους τηλεθεατές, για καλό σκοπό. Διότι, η πραγματική έγνοια του Spacey – εκτός από τις πάντα ποιοτικές και προσεγμένες δουλειές του είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση είτε στον κινηματογράφο – είναι η συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Old Vic Theatre, την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου έχει αναλάβει από το 2004.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα θέατρα – και συνάμα από τις σημαντικότερες θεατρικές σκηνές – του Λονδίνου: ιδρύθηκε το 1818 και από το σανίδι του, από το 1914 και μετά, «ανέβηκαν» οι πιο αξιόπιστες θεατρικές αποδόσεις του σαιξπηρικού έργου.

Το εμβληματικό κτήριο του Old Vic υπέστη σοβαρές ζημιές από βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από το 1951 το κτήριο θεωρείται διατηρητέο, κόσμημα και ορόσημο της νεότερης και σύγχρονης βρετανικής θεατρικής παραγωγής.

Από τα «σπλάχνα» δε του Old Vic Theatre έχουν «γεννηθεί» κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της υποκριτικής τέχνης: από τον Laurence Olivier και την Judi Dench, έως τη Maggie Smith, τον Albert Finney και τον Peter O’ Toole…

Έχουν προκύψει, επίσης, ιδέες για μεγαλειώδεις συνεργασίες και θεατρικά εγχειρήματα, όπως το πολυσυζητημένο «ανέβασμα» του «Ριχάρδου Γ’», που πριν από περίπου 3 χρόνια, περισσότεροι από 27.000 θεατές καταχειροκρότησαν γοητευμένοι από την ερμηνεία του Spacey στην Επίδαυρο.

Ήταν, λοιπόν, απολύτως λογικό, όταν την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο ηθοποιός, λεπτολόγος και μανιώδης με ζητήματα αισθητικής, να επιχειρήσει να «απογειώσει» τόσο το ρεπερτόριο του Old Vic, αλλά και να ασχοληθεί και με αυτή καθαυτή την κτηριακή εγκατάσταση, βοηθώντας ο ίδιος στη συγκέντρωση χρημάτων για τις εργασίες συντήρησης του -195 ετών – κτηρίου.

Και την ευκαιρία γι’ αυτή την καμπάνια στήριξης του ιστορικού θεάτρου, ο Spacey την άδραξε μέσα από την καλύτερη δυνατή διαφήμιση, τόσο της δικής του δουλειάς, όσο και των συνεργατών του στο εμβληματικό πολιτικό θρίλερ “House of Cards”, του οποίου ο 2ος κύκλος απέσπασε πριν από λίγο καιρό 13 Emmys.

Kevin Spacey: Θα γευματίσει με έναν τηλεθεατή για το καλό του Old Vic Theatre-1

Όσο για τον τυχερό του διαγωνισμού; Σύμφωνα με τους όρους της εταιρείας παραγωγής, ο τηλεθεατής που θα κληρωνόταν θα είχε την ευκαιρία να γευματίσει με τον… Frank Underwood –τον βουτηγμένο στην ίντριγκα και το αίμα πολιτικό που υποδύεται ο Spacey στο “House of Cards”– να περιηγηθεί στα πλατό της σειράς, αλλά και να παρακολουθήσει από κοντά τα γυρίσματα μιας σκηνής του πολυαναμενόμενου 3ου κύκλου!  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή