Ορίστηκαν «κυνηγοί» για σύλληψη του Σήφη

Ορίστηκαν «κυνηγοί» για σύλληψη του Σήφη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Περιφερειακή Διαχειριστική Αρχή Κρήτης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πέφτει ο κλήρος για τη διεκπεραίωση -με ειδική άδεια- της επιχείρησης εντοπισμού και παγίδευσης του κροκόδειλου στο φράγμα Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Με βάση το Εθνικό μας Δίκαιο, τον Δασικό Κώδικα και τη Διεθνή Συνθήκη που έχει υπογράψει και η χώρα μας, όλες τις διαδικασίες εντοπισμού, παγίδευσης και απομάκρυνσης του σαρκοβόρου ζώου από το περιβάλλον της Κρήτης θα έπρεπε να είχαν αναλάβει οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως διευκρινίστηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Ηδη η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, με επιστολή της, ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν όσα προβλέπονται από τη Διεθνή Συνθήκη CITES, σχετικά με τη διαχείριση κροκοδειλοειδών. Αναφορικά με την τύχη του ζώου, όταν και εφόσον αιχμαλωτιστεί, η κ. Λιονή τόνισε ότι καλό θα ήταν να παραμείνει στην περιοχή σαν ατραξιόν, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία λέει άλλα πράγματα». Δηλαδή αφού τοποθετηθεί σ’ αυτό ειδικό μικροτσίπ, θα πρέπει να μεταφερθεί σε ένα ασφαλές και ειδικά αδειοδοτημένο περιβάλλον. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη τη συμπεριφορά όσων γίνονται κάτοχοι άγριων ζώων και όταν τα βαρεθούν τα εγκαταλείπουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή