Το 67% θεωρεί κακή την οικονομική του κατάσταση

Το 67% θεωρεί κακή την οικονομική του κατάσταση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρηση κατά 4% σημείωσε το ποσοστό των Ελλήνων που χαρακτηρίζουν κακή ή πολύ κακή την οικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, με το ποσοστό, πάντως, να παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, στο 67%. Στο 31% ο μέσος όρος για την Ε.Ε. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Απασχόληση

Σχετικά με την απασχόληση, 98% των Ελλήνων (-1% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο) χαρακτηρίζουν την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 74% (-4%). Την επαγγελματική τους κατάσταση οι Ελληνες σε ποσοστό 48% (-8%) τη χαρακτηρίζουν κακή, ενώ σε ποσοστό 30% (+8%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Αντίθετα, στην Ε.Ε. υπερτερούν σαφώς με 56% (+2%) οι θετικές απαντήσεις, έναντι 26% (-3%) των αρνητικών.

Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος, 16% (+5%) προβλέπουν βελτίωση και 51% (-19%) επιδείνωση της κατάστασης. Ποσοστό 56% των Ελλήνων και 32% των πολιτών στην Ε.Ε. αισθάνονται ότι διατρέχουν τον κίνδυνο φτώχειας.

Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 70% (-11%) απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο 15% (+6%) από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στην Ε.Ε., το 28% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 47% σε λάθος.

Σε ερώτηση για το πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, 17% (+4 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρούν ότι θα είναι καλύτερη, ενώ 49% (-14 μονάδες) υποστηρίζουν το αντίθετο. Για δε την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος 14% (+2 μονάδες) υποστηρίζουν ότι θα είναι καλύτερη και 38% (-14 μονάδες) χειρότερη.

Ιεραρχώντας τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Ελληνες σε ποσοστό 63% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 48% την οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή