Η στροφή προς την ανάπτυξη στο «τραπέζι» Χαρδούβελη-Σαπέν

Η στροφή προς την ανάπτυξη στο «τραπέζι» Χαρδούβελη-Σαπέν

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη η ευρωπαϊκή πολιτική να αποκτήσει προσανατολισμό υπέρ της ανάκαμψης και οι δημοσιονομικές αποφάσεις να συνάδουν με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ενίσχυση των ΜμΕ επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, κ. Μισέλ Σαπέν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως η ιταλική προεδρία είναι πολύ καλή ευκαιρία για νέες βάσεις και προσανατολισμούς. Παράλληλα, χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας το δεύτερο εξάμηνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πρόσθεσε πως η Γαλλία έχει συνδράμει σημαντικά στις μεταρρυθμίσεις και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Επίσης, σημείωσε ότι οι προσπάθειες από τον λαό έχουν φέρει αποτελέσματα και παρότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια για ανάκαμψη.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων, ενώ ανέφερε ότι μας ενδιαφέρει ένα δυνατό ευρώ που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του, σύμφωνα με τον υπουργό, αλλά συμπλήρωσε ότι ταυτόχρονα οι πολίτες θα πρέπει να δουν και το εισόδημά του να αυξάνεται. Πάντως, εκτίμησε ότι είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης.

Πέραν αυτών, ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε τη θλίψη του και για τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο τελευταίο αεροπορικό δυστύχημα.

«Μεγάλη η πρόοδος στη δημόσια διοίκηση»

Παράλληλα, τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεσθεί στην αναβάθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αναγνώρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, κατά τη συνάντησή που είχε αργότερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συμμετοχή της Γαλλίας είναι καθοριστική στη μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προσβλέπει «στην πολιτική στήριξη της Γαλλίας στο φιλόδοξο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης».

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι η Γαλλία στέκεται δίπλα στην Ελλάδα «για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να είναι αποτελεσματική τόσο η δημόσια διοίκηση όσο και η οικονομία της χώρας, και κυρίως η δημόσια διοίκηση να παρέχει υπηρεσίες στο ύψους των προσδοκιών του ελληνικού λαού». Πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να προσφέρει τεχνική βοήθεια, η οποία -όπως διαπίστωσε από τα λεγόμενα του υπουργού- «χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από την ελληνική πλευρά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Δ. Στεφάνου και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Ζαν Λουπ Κουν Ντελφόρζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή