Σύντομα (26/7/14)

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30 Σεπτεμβρίου η επιστροφή κεφαλαίου από τη Folli Follie

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει η επιστροφή κεφαλαίου, ύψους 0,75 ευρώ, ανά μετοχή της Folli Follie προς τους μετόχους της. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι όσοι μέτοχοι διακρατήσουν τους τίτλους της εταιρείας έως και την 25η Σεπτεμβρίου. Η επιστροφή κεφαλαίου θα καταβληθεί μέσω της Πειραιώς. Με νεότερη ανακοίνωσή της, η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες και τη διαδικασία είσπραξης του ποσού.

Μαΐλλης

H έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Μαΐλλης ενέκρινε την είσοδο της νέας ιδιοκτησίας, της εταιρείας HIG, και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της για να παραμείνει βιώσιμη η επιχείρηση. Tαυτόχρονα, γίνεται η πρώτη εταιρεία στη μακρά λίστα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων όπου πραγματοποιείται γενναίο «κούρεμα» δανείων με την παράλληλη είσοδο στρατηγικού επενδυτή, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ανάλογες συμφωνίες αναδιάρθρωσης και σε άλλες εταιρείες «κόκκινων», λόγω χρεών, κλάδων, όπως η ακτοπλοΐα, οι ιχθυοκαλλιέργειες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ξυλεία κ.ά. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που έχει καταθέσει η Harvard Investment Group.

ΟΛΠ

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ στα γραφεία του Οργανισμού στον Πειραιά είχε στη διάρκεια της εβδομάδας πολυμελής αντιπροσωπεία του λιμανιού Τιαντζίν της Κίνας, με αντικείμενο διάφορα θέματα λιμενικής πολιτικής. Η κινεζική αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ, Σταύρο Χατζάκο, και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμανιού. Οι Κινέζοι επισήμαναν τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα δύο λιμάνια και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνογνωσία του ΟΛΠ στον τομέα της κρουαζιέρας.

ΕΛΒΑΛ

Στο τέλος του 2014, η ΕΛΒΑΛ θα επαναφέρει την παραγωγή της στα επίπεδα του 2007, αφού η ανάπτυξη των πωλήσεων την περίοδο 2012-2013 ήταν +3,6% και την περίοδο 2013-2014 θα κυμανθεί στο +3,2%. Ενα σημαντικό ποσοστό των εσόδων της η εταιρεία το εισπράττει από την τοποθέτηση δαπέδων στα φορτηγά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού το μερίδιό της ξεπερνά σήμερα το 60% και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Μάλιστα, θεωρείται δεδομένη η αύξηση του μεριδίου αγοράς αφού με κοινοτική οδηγία όλα τα φορτηγά της Ε.Ε. θα πρέπει να ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο το βάρος των αυτοκινήτων μέχρι το 2017 για να μειωθούν οι ρύποι και θα χρειαστούν ακόμη πιο ελαφριά δάπεδα, από αλουμίνιο που είναι σε θέση να παράγει η ΕΛΒΑΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή