H Susan Sarandon «πυροβολεί» τον Woody Allen

H Susan Sarandon «πυροβολεί» τον Woody Allen

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Φεβρουάριο, και ενώ ο Woody Allen γνώριζε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία μέσα από την ταινία του “Blue Jasmine”, μία επιστολή της υιοθετημένης κόρης του, Dylan Farrow, επανέφερε στο προσκήνιο ένα ακανθώδες ζήτημα για τον βραβευμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη: την εμπλοκή του σε σεξουαλικά σκάνδαλα με κατά πολύ νεότερες του γυναίκες και την παλιά υπόθεση παρενόχλησης της ανήλικης –τότε- Dylan, βιολογικής κόρης της πρώην συζύγου του, Mia Farrow.

Το περιεχόμενο της επιστολής συζητήθηκε, τάραξε τα (δήθεν) ήρεμα χολιγουντιανά «νερά», ο ίδιος ο Allen υπερασπίστηκε μέσα από μακροσκελή ανοιχτή επιστολή τον εαυτό του και το ζήτημα έμοιαζε να λήγει εκεί.

Όμως, πριν από λίγες μέρες, ο… «εφιάλτης» ζωντάνεψε και μάλιστα μέσα από τη συνέντευξη μιας άλλης μεγάλης κυρίας του Χόλιγουντ, της Susan Sarandon, η οποία – εν αντιθέσει με άλλους καλλιτέχνες – τοποθετήθηκε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ψύχραιμα μεν, αλλά σε τόσο κατηγορηματικό τόνο που μοιραία δημιουργεί ερωτήματα.

Πώς, όμως, ήρθε η κουβέντα στον Woody Allen;

Τόσο ο σκηνοθέτης, όσο και η Sarandon, αυτή την περίοδο καταπιάνονται με ταινίες που εστιάζουν σε σχέσεις με τεράστια διαφορά ηλικίας. Αυτή είναι η θεματική του “Magic In The Moonlight”, της τελευταίας κωμωδίας του Allen, ενώ η Sarandon πρωταγωνιστεί στο φιλμ “The Last of Robin Hood”, μία ωδή στη ζωή του Errol Flynn, του κινηματογραφικού αστέρα της δεκαετίας του ’40, που στα 48 του ερωτεύτηκε την 15χρονη τότε ηθοποιό, Beverly Aadland

Έχοντας αυτά τα δεδομένα, ο δημοσιογράφος Marlow Stern του ενημερωτικού ανατρεπτικού site “Daily Beast” έκρινε σκόπιμο να ρωτήσει τη Sarandon, αν είναι υγιές να προβάλλονται σχέσεις με τέτοιες ηλικιακές διαφορές μέσα από τις ταινίες.  

«Ξέρεις», απάντησε η Sarandon, «είναι σπουδαίο, όταν στις ταινίες μεταφέρεται με τόση ακρίβεια η πραγματικότητα, προκαλώντας συζητήσεις και διάλογο. Και φυσικά έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, η Emma Stone (σ.σ.: πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Allen) έχει τέτοια συνοχή, είναι τόσο συγκεντρωμένη. Αλλά με τον Allen, έχω… θέματα. Και αυτό είναι μια άλλη ιστορία», είπε η Sarandon και φυσικά ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να μη ρωτήσει τι «θέματα» είναι αυτά. Και τότε ήρθε ο «κεραυνός» από τα χείλη της ηθοποιού:

«Νομίζω ότι έκανε πολύ κακό σ’ αυτή την οικογένεια (σ.σ.: την οικογένεια της Mia Farrow), με πραγματικά φρικτό τρόπο και ποτέ δεν ήρθε αντιμέτωπος με τις συνέπειες. Πάντα είχε αυτή τη φήμη για το ότι σχετιζόνταν με νεότερα κορίτσια. Κι όταν λέω νεότερα, εννοώ πολύ νεότερα… Κι ύστερα, αυτή η ιστορία με τη Soon Yi, αυτό το κορίτσι ήταν τόσο ευάλωτο τότε και ήταν πολύ σκληρό αυτό που έγινε για τους συγγενείς και ειδικά για τη Mia. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να κάνει. Δεν τα κάνεις αυτά. Απλώς δεν τα κάνεις», είπε αποστομωτικά η Sarandon.

Βέβαια – ας σημειωθεί – ότι πέρα από την ξεκάθαρη άποψη που εξέφρασε η ηθοποιός, πρακτικά «σπάει» και το φράγμα σιωπής των καλλιτεχνών που εδώ και δεκαετίες παρακολουθούν τις αποκαλύψεις για τη ζωή του Woody Allen και ωστόσο ποτέ δεν σχολιάζουν και αποφεύγουν συστηματικά να πάρουν θέση… 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή