ΑΤΜ που δίνουν ευρώ στο μετρό του Λονδίνου

ΑΤΜ που δίνουν ευρώ στο μετρό του Λονδίνου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμέλεια: Κυριακή Βασσάλου

Βρίσκεστε στο Λονδίνο με τη βαλίτσα στο χέρι και ετοιμάζεστε για Ευρώπη; Μην ανησυχείτε για το πού θα προμηθευτείτε ευρώ για τον προορισμό σας. Η  Raphaels Bank τοποθέτησε σε 70 σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, τα οποία δίνουν τόσο στερλίνες όσο και ευρώ, τα δεύτερα σε όσους ταξιδιώτες -πρωτίστως Βρετανούς- δεν έχουν προλάβει να κάνουν συνάλλαγμα, ενώ κατευθύνονται προς το Χίθροου για να προλάβουν την πτήση τους ή σκοπεύουν να πάρουν το Eurostar από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό St Pancras.

Η ύπαρξη ΑΤΜ που δίνουν ευρώ δεν είναι καινούργια στο Λονδίνο (η Halifax ήταν η πρώτη τράπεζα που παρείχε αυτήν τη δυνατότητα στον κόσμο από το 2007), σε κάθε περίπτωση όμως η εν λόγω επένδυση της Raphaels Bank είναι πολύ μεγάλη, ενώ είναι η πρώτη φορά που υπάρχει παρουσία τέτοιων μηχανημάτων στο μετρό, το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά από 4 εκατομμύρια επιβάτες. Σύμφωνα με την τράπεζα, δεν θα υπάρχει προμήθεια για την ανάληψη μετρητών, ενώ η τιμή που δίνει είναι πάνω-κάτω ίδια με τα Marks & Spencer και το Ταχυδρομείο, που παραδοσιακά κάνουν συνάλλαγμα και είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή