ΠΟΠΕΚ: Επαναφορά του ΕΦΚ θέρμανσης στα επίπεδα του 2012

ΠΟΠΕΚ: Επαναφορά του ΕΦΚ θέρμανσης στα επίπεδα του 2012

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επανέλθει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011-2012 ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης επιβεβαιώνουν την αρχική θέση της ΠΟΠΕΚ για το λάθος της απόφασης, που κόστισε απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των 750 εκατ. ευρώ κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 και 2013-2014, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς θέρμανση.

Ο δήθεν υποθετικός λόγος της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης μ’ αυτόν του πετρελαίου κίνησης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου εξέλιπε παντελώς μετά την υιοθέτηση της πρότασης των πρατηριούχων για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης καυσίμων, με τις διατάξεις του Ν.3784/2009, 4072/2012 και 4177/2013.

Οσο δε για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί να εφαρμόσει νομοθετικές διατάξεις με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους από το 2009, αν θέλει να επιβεβαιώσει την πολιτική της βούληση και να βάλει τέλος στη γάγγραινα της οικονομίας από το λαθρεμπόριο και τη νοθεία των καυσίμων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή