Νέα ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Νέα ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη θητεία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μανιατόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου κ. Γ. Εμίρη. Η θητεία των δύο επικεφαλής του Ταμείου έληγε στο τέλος του μήνα. Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε χθες ότι για τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ προτείνεται ο ομότιμος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Εμμανουήλ Κονδύλης, ενώ για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου, το στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας κ. Πασχάλης Μπουχώρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, πριν από τον διορισμό των νέων επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα πραγματοποιηθεί ακρόασή τους από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης ευχαρίστησε την απερχόμενη ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζοντας «πολύτιμη» τη συμβολή τους στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Από την άλλη πλευρά, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρης, με γραπτή δήλωσή του, αναφέρθηκε στις «σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις» που ολοκληρώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια και οι οποίες αλλάζουν ριζικά την εικόνα της χώρας και αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Ο κ. Εμίρης είπε ακόμη ότι «τα τελευταία δύο χρόνια καταφέραμε να θέσουμε τις βάσεις για τη θετική εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο μέλλον». Και συνέχισε: «Η χώρα αλλάζει προς το καλύτερο και είμαι περήφανος που ήμουν μέρος της ομάδας που επανατοποθέτησε την Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό της χώρας και το σύνολο της κυβέρνησης για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν τόσο κατά την επιλογή μου για τη θέση αυτή όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσα στον πρωθυπουργό ότι είμαι στη διάθεσή του αλλά και στη διάθεση της νέας διοικητικής ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να συνεχιστεί η υλοποίηση του προγράμματος με βάση τα ορισθέντα χρονοδιαγράμματα και χωρίς να υπάρξει ούτε μία μέρα καθυστέρηση».

Ο νέος προτεινόμενος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Εμμ. Κ. Κονδύλης είναι ομότιμος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τ. διευθυντής του τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος ΜΒΑ – Μάνατζμεντ Τουρισμού του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, Ph.D. στην Επιχειρησιακή Ερευνα από το πανεπιστήμιο Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management των ΗΠΑ και M.Sc. από το Case Institute of Technology των ΗΠΑ. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο παρελθόν είχε εργαστεί σε υψηλές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στις επιχειρήσεις Montgomery Ward, Eaton Corporation, Ciba Geigy, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη/Dubai & Khartoum, ΑΓΕΤ Ηρακλής (εντεταλμένος/διευθύνων σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών κ.ά.

Ο προτεινόμενος για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου κ. Μπουχώρης προέρχεται από την ΕΤΕ, όπου από το 2006 υπήρξε διευθυντικό στέλεχος έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity. Στο παρελθόν εργάστηκε και σε άλλες διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School of Management με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Προ του 2006 εργάστηκε στην Intracom, αναλαμβάνοντας τον τομέα λογισμικού και υπηρεσιών της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή