Προειδοποιητικές βολές» από δημάρχους στην πρόσκληση για Νέα Αυτοδιοίκηση

Προειδοποιητικές βολές» από δημάρχους στην πρόσκληση για Νέα Αυτοδιοίκηση

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με «προειδοποιητικές βολές» απάντησαν στην πρόσκληση για Νέα Αυτοδιοίκηση των επτά δημάρχων μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που απηύθυναν την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα δημάρχων που έχουν εκλεγεί είτε ως ανεξάρτητοι είτε με τη στήριξη της Ν.Δ.

Πρόκειται για τους δημάρχους, Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, Άργους – Μυκηνών, Δημήτριος Καμπόσος, Πύλου – Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης, Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, Παλαιού Φαλήρου, Διονύσιος Χατζηδάκης, Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. «Τα αποτελέσματα των εκλογών απέδειξαν ότι οι πολίτες ψήφισαν με βάση αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά κριτήρια. Το αίτημα για «διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και την κρατική χειραγώγηση» είναι σωστό και κοινώς αποδεκτό» αναφέρουν.

Ωστόσο, συμπληρώνουν ότι οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά εκφράζουν κεντροαριστερές θέσεις και έχουν σχέσεις με συγκεκριμένα κομματικά επιτελεία. Η αντιπαράθεση αναμένεται να οξυνθεί ενόψει των εκλογών για πρόεδρο στις αρχές Σεπτεμβρίου στις ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ δύο θέσεις για τις οποίες η κεντροδεξιά στηρίζει τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, αντιστοίχως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή