Οι θεατές αγκάλιασαν τον «Οθέλλο»

Οι θεατές αγκάλιασαν τον «Οθέλλο»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε η πολλή ζέστη ούτε η μεγάλη διάρκεια εμπόδισαν το κοινό να κατακλύσει το Ηρώδειο, προχθές, για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της όπερας του Βέρντι «Οθέλλος» από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Οι βεντάλιες που επιστρατεύτηκαν, μαζί με ένα ισχνό αλλά ευεργετικό αεράκι, βοήθησαν τους 4.500 θεατές να αντιμετωπίσουν την υψηλή θερμοκρασία και τον συνωστισμό. Ηταν όμως εντυπωσιακό.

Παρά την τρίωρη διάρκεια κανείς δεν αποχώρησε στο διάλειμμα, κανείς δεν έφυγε στη διάρκεια της παράστασης. Εμειναν όλοι στις θέσεις τους, απορροφημένοι από το θέαμα και το ακρόαμα. Γιατί η σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου Γιάννη Κόκκου και οι ερμηνείες των συντελεστών συναγωνίζονταν την απόδοση τόσο της Χορωδίας όσο και της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την οποία διηύθυνε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Μύρων Μιχαηλίδης. Στο τέλος, το χειροκρότημα ήταν θερμό για όλους, επιβεβαιώνοντας ότι το εθνικό λυρικό θέατρο έχει περάσει οριστικά σε άλλη εποχή, με καλλιτεχνική και επικοινωνιακή επάρκεια, που το καθιστά ισότιμο συνομιλητή μεγάλων σκηνών με παράδοση και ιστορία στον χώρο της όπερας. Στη σκηνή κυριαρχούσε το φτερωτό λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, η είσοδος του παλατιού σε άσπρο-μαύρο, με ακαθόριστο σχήμα, δύο σκάλες δεξιά και αριστερά, ατμόσφαιρα επηρεασμένη από τη σουρεαλιστική γεωμετρία του Ολλανδού χαράκτη Μάουριτς Κορνέλις Εσερ (1898-1972), όπως σημειώνει ο Γ. Κόκκος στο πρόγραμμα, ο οποίος εκτός από τη σκηνοθεσία είχε επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια. Τα «μπράβο» των θεατών επιβεβαίωσαν το άρτιο αποτέλεσμα. Στον θώκο των επισήμων και ο υπ. Οικονομικών, κ. Χαρδούβελης.

Οι παραστάσεις επαναλαμβάνονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή