ΚΚΕ: αιτία πολέμου το ασφαλιστικό

ΚΚΕ: αιτία πολέμου το ασφαλιστικό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικά αιτία πολέμου», ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατέδειξε χθες τη σημασία που δίνει το κόμμα του στις αλλαγές που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, ενώ, ταυτόχρονα, προανήγγειλε την απόλυτη αντίθεση του Περισσού σε αυτές. Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζομένους να βρίσκονται σε εγρήγορση. «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει από τώρα να ετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει και να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις από τον Σεπτέμβρη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό αφορούν στο σύνολό τους όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. «Δεν αφορά μόνο συντάξεις, αλλά την ίδια την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία του λαού μας», είπε, και προσδιόρισε με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο τις κυβερνητικές προθέσεις: «Ετοιμάζονται να ρίξουν νέο τσεκούρι στις παροχές ασφάλισης, υγείας, σύνταξης. Πάνε για πλήρη κατάργηση όλων των συνταξιοδοτήσεων για ηλικίες κάτω των 62 ετών, πράγμα που σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας. Συζητείται για παράδειγμα η θέσπιση νέας μείωσης των συντάξεων, λόγω πρόωρης εξόδου. Τα έχουν γκρεμίσει όλα, θέλουν τώρα να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή