Ερευνών συνέχεια για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα

Ερευνών συνέχεια για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα κελί μαζί με τρεις ποινικούς κρατούμενους παραμένει από το περασμένο Σάββατο ο Νίκος Μαζιώτης μετά την αιφνίδια μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξήχθη σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να έχουν ενημερωθεί παρά μόνον ελάχιστοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Μαζιώτης συνελήφθη στις 17 Ιουλίου ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι. Τραυματίστηκε στον ώμο, διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό και ύστερα, με δική του ευθύνη, ζήτησε να μεταφερθεί στη φυλακή διακόπτοντας τη νοσηλεία του.

Η μεταγωγή του έγινε «για λόγους ασφαλείας», όπως ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης χωρίς να κάνει άλλα σχόλια. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η αιφνίδια απόφαση έχει να κάνει με την προσπάθεια να απομονωθεί ο Μαζιώτης από άλλους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με πηγές από τις φυλακές Διαβατών, η μεταγωγή Μαζιώτη δεν προκάλεσε κάποια ένταση. Πρόκειται για φυλακή στην οποία κρατούνται μόνο ποινικοί κρατούμενοι, ο Μαζιώτης εξαρχής μπήκε σε ένα «τεσσάρι» κελί με άλλους ποινικούς κρατούμενους, όπου θα παραμείνει για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια ίδια στιγμή, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί η σύντροφος του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα. Η Ρούπα και ο Μαζιώτης είχαν καταδικαστεί ερήμην για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας τον Απρίλιο του 2013 (είχαν αποφυλακιστεί μετά την παρέλευση του 18μήνου προφυλάκισης και εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης) και έκτοτε θεωρούνταν καταζητούμενοι. Οι έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, διεξάγονται σε διάφορες περιοχές, κυρίως όμως στα Κάτω Πατήσια και στις γύρω περιοχές, όπου εκτιμάται πως υπάρχει γιάφκα της νέας ομάδας Μαζιώτη. Στα μέλη της εκτιμάται ότι συγκαταλέγονται και άτομα από τον χώρο των ποινικών, που αναζητούνται από την αστυνομία, ενώ ένας εξ αυτών έχει ήδη ταυτοποιηθεί. Οι Αρχές δεν αποκλείουν ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα ως «απάντηση» στη σύλληψη Μαζιώτη.

Ανάληψη ευθύνης

Την ίδια ώρα, αναφορά στον Νίκο Μαζιώτη γίνεται και στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε σε αντιεξουσιαστική σελίδα και με την οποία γίνεται ανάληψη της ευθύνης για τη ρίψη χειροβομβίδας στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου εδρεύουν τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής». Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και εντοπίστηκε από εργαζόμενο του τηλεοπτικού σταθμού κάτω από σταθμευμένο όχημα. «Κάθε σύλληψη αντάρτη πόλης, όπως η σύλληψη του Ν. Μαζιώτη, είναι ακόμα ένας λόγος για την όξυνση των επιθέσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη, που έχει την υπογραφή «Πυρήνες Μηδενιστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή