Παζάρι εκατομμυρίων στην Ευρώπη

Παζάρι εκατομμυρίων στην Ευρώπη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεταγραφικό παζάρι στην Ευρώπη έχει αρχίσει πλέον να ζεσταίνεται για τα καλά μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια των διεκδικητών του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες για πανάκριβες μεταγραφές να δίνουν και να παίρνουν.

Ετσι μετά τα μεγάλα ντιλ που έχουν ήδη κλείσει, του Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα και των Χάμες Ροδρίγες και Τόνι Κρόος στη Ρεάλ, κυκλοφορούν ρεπορτάζ για σπουδαία προσφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους για τον Αρτούρο Βιδάλ, και για πρόθεση της Παρί Σεν Ζερμέν να καλύψει τις απαιτήσεις της Ρεάλ για τον Ανχελ ντι Μαρία.

Η Γιουνάιτεντ, με νέο τεχνικό τον Ολλανδό Λουίς Φαν Χάαλ, έχει σκοπό να ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για να επιστρέψει στους τίτλους και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ετσι πρότεινε στη Γιουβέντους ποσό 60 εκατ. ευρώ για τον Βιδάλ, παρότι ο Χιλιανός προ ημερών αρνήθηκε ότι θα πάει στο Ολντ Τράφορντ.

Η Ρεάλ επιχειρεί να ρεφάρει τα έξοδα (80 εκατ. ευρώ) για την προσθήκη του Ροδρίγες στο ρόστερ της πουλώντας τον Ντι Μαρία με το ίδιο ποσό σε όποιον θέλει και μπορεί να το καλύψει. Η Παρί, πρώην ομάδα του τεχνικού της Ρεάλ Κάρλο Αντσελότι, φέρεται έτοιμη να το κάνει για να φέρει τον Αργεντινό εξτρέμ στο Παρκ ντε Πρενς. Βεβαίως, ο Χάμες ήδη κάνει απόσβεση της μεταγραφής του, καθώς στις πρώτες 48 ώρες της κυκλοφορίας της φανέλας με το όνομά του και το νούμερο 10 στην πλάτη, η Ρεάλ πούλησε ούτε λίγο ούτε πολύ 345.000 κομμάτια, προς 100 ευρώ το καθένα! Το άθροισμα αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο του κόστους της μεταγραφής του.

Παράλληλα η Ατλέτικο απέκτησε τον Γάλλο Αντουάν Γκριεζμάν από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έναντι 30 εκατ. ευρώ, η Ζενίτ πήρε στην Αγία Πετρούπολη τον διεθνή Αργεντινό αμυντικό της Μπενφίκα Εσεκίελ Γαράι προς 6 εκατ. ευρώ, ενώ από την Τουρκία πίσω στο «σπίτι» του, την Τσέλσι, γύρισε την Παρασκευή ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, για τον επόμενο χρόνο. Η Λίβερπουλ ενίσχυσε την άμυνά της με τον 25χρονο Κροάτη Ντέγιαν Λόβρεν της Σαουθάμπτον.

Στα καθ’ ημάς, πληροφορίες του τουρκικού Τύπου κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ για τους Γιώργο Σαμαρά και Κώστα Μήτρογλου, αν και η ομάδα της Τραπεζούντας έχει πολλούς ακόμη στόχους για τη γραμμή κρούσης της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή