Μείωση ζημιών στον κλάδο των μεταφορικών μέσων

Μείωση ζημιών στον κλάδο των μεταφορικών μέσων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση σε επίπεδο κύκλου εργασιών και συνολικού μεικτού κέρδους, αλλά και σημαντική μείωση των ζημιών προ φόρων, εμφάνισαν τα ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία των 108 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας και εισαγωγής μεταφορικών μέσων και ανταλλακτικών, που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Direction Business Reports για το 2013, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις του δείγματος που εκπροσωπούν το συντριπτικό τμήμα της δυναμικότητας του κλάδου κατόρθωσαν να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα τον συνολικό κύκλο εργασιών το 2013, ο οποίος παρουσίασε οριακή αύξηση 1,22% σε σχέση με το 2012, για να βρεθεί στο επίπεδο των 2,30 δισ. ευρώ. Η βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και η αύξηση της τουριστικής κίνησης, που έχει οδηγήσει στην αύξηση αγορών αυτοκινήτων για την ενίσχυση του στόλου των τουριστικών επιχειρήσεων, αποτελούν τις κύριες αιτίες της ανάκαμψης που παρουσιάζει η αγορά. Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το 54,63% των υπό εξέταση εταιρειών παρουσίασε αύξηση πωλήσεων το 2013 σε σχέση με το 2012.

Αύξηση κατά 4,93% καταγράφηκε στο συνολικό μεικτό κέρδος των επιχειρήσεων, που ανήλθε στα 422,62 εκατ. ευρώ το 2013. Οι συνολικές ζημίες προ φόρων των επιχειρήσεων μειώθηκαν αισθητά κατά 65,05% και ανήλθαν στα 71,21 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών προ φόρων 203,78 εκατ. ευρώ το 2012. Η ανάκαμψη, βεβαίως, που παρατηρείται δεν είναι ικανή ακόμη να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες των τελευταίων 5 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή