Αρωμα γυναίκας σε πάλη, κωπηλασία και τζούντο

Αρωμα γυναίκας σε πάλη, κωπηλασία και τζούντο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχίες… γένους θηλυκού είχε ο ελληνικός αθλητισμός. Τρεις αθλήτριές μας, η Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), η Κατερίνα Νικολαΐδου (κωπηλασία) και η Ελισάβετ Τελτσίδου (τζούντο), διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις και έδειξαν ότι ακόμα και σε δύσκολες εποχές όποιος θέλει μπορεί να πετύχει.

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Μαρία Πρεβολαράκη πέτυχε τη σημαντικότερη διάκριση που έχει φέρει ποτέ Ελληνας παλαιστής. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Γκόλντεν Γκραν Πρι και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. «Η στιγμή που βρέθηκα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητριών, σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, ήταν μοναδική. Νιώθω ότι πέτυχα κάτι σπουδαίο, ειδικά τώρα, σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το ευχάριστο είναι ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισα τους περασμένους μήνες έχουν ξεπεραστεί και πλέον εστιάζω στον μεγάλο μου φετινό στόχο, τη διοργάνωση του Ουζμπεκιστάν. Εκεί ο συναγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Ευελπιστώ σε ένα μετάλλιο. Ξέρω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Θέλω να παρουσιαστώ πανέτοιμη και να χαρίσω στο άθλημά μου, την πάλη, ένα μετάλλιο παγκόσμιου κύρους και εμβέλειας», δήλωσε η αθλήτρια των 53 κ. Το χρυσό μετάλλιο θα έχει και οικονομικό όφελος. Η πρωταθλήτριά μας θα πάρει από τους διοργανωτές 10.000 δολάρια ενώ 2.000 δολάρια θα εισπράξει ο προπονητής της.

Στο Βαρέζε της Ιταλίας, η Κατερίνα Νικολαΐδου έδειξε ότι εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μέσα στις καλύτερες κωπηλάτριες του κόσμου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές έως 23 ετών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Επιτυχία είχε και το ελληνικό τζούντο. Η Ελισάβετ Τελτσίδου ήρθε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές έως 21 ετών, το οποίο διεξήχθη στην Πράγα. Η τζουντόκα των 63 κ. βρίσκεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή