49 χρόνια πρίν… 28 – 29 VII-1965

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΒΕΛΛΟΣ ΕΛΕΝΗΣ ΒΛΑΧΟΥ:  (Από το χρονογράφημά της υπό τον τίτλον «Στοίχημα;») « […] Εγώ [εν. Γεώργιος Παπανδρέου], ο Ανδρέας, η Μάργκαρετ, το νέο “ΕΑΜ”. Αυτό το νέο “ΕΑΜ”, πόσοι μπορεί να θέλουν να συνδέσουν το πολιτικό τους μέλλον μ’ έναν κατάκοπο, πεισματωμένο, πικραμένο υπερήλικα, και μ’ ένα ζεύγος υπόπτων Ελληνοαμερικανών που κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή να βρεθούν χωρίς διαβατήριο ούτε της μιας ούτε της άλλης εθνικότητος; Οπου και να τους πιάσης, αυτούς τους δύο, κάτι το αρρωστημένο αγγίζεις. Ενα ζευγάρι περίεργο που περνάει πάντα επιδεικτικά χαμογελαστό αλλά με κρύα μάτια και ύπουλο βλέμμα, και που κινείται με άνεσι σε μια ατμόσφαιρα πάσης μορφής σκανδάλων… […] λαθρέμποροι του αριστερισμού στον εθνικόφρονα μηχανισμό του κράτους. […] Υπολείμματα, μαζέματα, δεύτερα υλικά, κατωτέρας ποιότητος, έχουν συγκεντρωθή γύρω από το Καστρί […].»

ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ: Ο διενεργών την ένορκον προανάκρισιν [διά τας τηλεφωνικάς υποκλοπάς] κ. Παίων διέταξε χθες την διοικητικήν προφυλάκισιν του συνταγματάρχου Αλεξάνδρου Παπατέρπου, πρώην υποδιευθυντού της ΚΥΠ, ανήκοντος εις το στενόν περιβάλλον του κ. Ανδρέου Παπανδρέου.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΟΣ:  (Από επιφυλλίδα υπό τον τίτλον «Η καταδίκη της Επιδαύρου» επικριτική της παρουσίασης εκεί και άλλων ειδών πλην του αρχαίου αττικού δράματος και εξ αφορμής της προγραμματισμένης παρουσιάσεως της δραματικής συμφωνίας του Εκτορος Μπερλιόζ «Η καταδίκη του Φάουστ» σε σκηνοθεσία και χορογραφία Μωρίς Μπεζάρ): « […ο πνευματικός μας πολιτισμός] δεν νοείται χωρίς κάποιες ηθικές αξίες που διεκδικούν απόλυτο και μισαλλόδοξο φανατισμό, αλλοιώς παύουν να είναι μεγέθη άρτια […].»

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αγώνα διά τον εθνικόν φρονιματισμόν του λαού απεφάσισαν να αναλάβουν αι επαγγελματικαί και βιοτεχνικαί οργανώσεις (ΓΣΕΒΕ).

ΤΕΑ ΚΑΙ ΕΔΑ: Μυτιλήνη, 27.- Το στρατοδικείον Αθηνών κατεδίκασε τους οπλίτας των ΤΕΑ [Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης] περιοχής Μυτιλήνης Δ. […] Σ. […] εις εξάμηνον φυλάκισιν, και Μ. […] Β. […] εις πεντάμηνον φυλάκισιν, διότι διενήργουν παράνομον έρανον διά την ΕΔΑ, μεταξύ των οπλιτών. Αμφότεροι είναι μέλη της νεολαίας «Λαμπράκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή