«Νύχτες Πρεμιέρας», ετών 20

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Επετειακό χαρακτήρα θα έχουν οι φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας». Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, που συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, ετοιμάζει πλούσιο πρόγραμμα με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν installations, μουσικές performances και σπάνιες προβολές. Οσο για τα αμιγώς κινηματογραφικά, στο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν περισσότερες από 100 ξένες και ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους σε τρία διαγωνιστικά τμήματα, καθώς και ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 60 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Ξεχωρίζει στο διαγωνιστικό κομμάτι το τμήμα «Μουσική και Φιλμ», ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως παρόμοια φεστιβαλικά τμήματα.

Εκεί θα δούμε τους Pulp στο φιλμ με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Pulp: A film about life,  death and supermarkets», όπως και  το ήδη πολυσυζητημένο «20.000 Days on Earth» που αναφέρεται με ευρηματικό τρόπο στη ζωή του Νικ Κέιβ.

Στα υπόλοιπα, έχουμε και φέτος πολλούς νέους και υποσχόμενους σκηνοθέτες όπως ο Κάρλος Μάρκες Μαρσέτ με το δραματικό «10.000 km» ή ο Γιαν Ντεμάνζ με το πολιτικό θρίλερ «’71» που τιμήθηκε ήδη στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ειδικών προβολών θα δούμε, μεταξύ άλλων, και τον διαβόητο «Σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι» σε κόπια ψηφιακά αποκατεστημένη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη Τόμπι Χούπερ.

Οι άνθρωποι του φεστιβάλ, όπως και αυτοί του περιοδικού «Σινεμά», το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια κυκλοφορίας, μας καλούν τον Σεπτέμβρη για ένα δεκαήμερο γεμάτο κινηματογράφο στον Δαναό, στο Ιντεάλ, στο Odeon Opera και στην Ταινιοθήκη. Περισσότερες πληροφορίες και νέα για τις προβολές στο site του φεστιβάλ, www.aiff.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή