Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατατέθηκε την Τρίτη το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, μετά τη σύσκεψη που είχαν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη. Αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο. 

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 232 άρθρα. Μεταξύ αυτών υπάρχει και διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων που θα προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, προβλέπεται και η κατάργηση σειράς φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι από την ψήφιση του εν λόγω πολυνομοσχεδίου θα εξαρτηθεί η έγκριση της εκταμίευσης της δεύτερης υποδόσης του καλοκαιριού, ύψους 1 δισ ευρώ. Από τη ΝΔ, στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ. Απ. Βεζυρόπουλος, Κ. Καραγκούνης και Κ. Σκρέκας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι κ. Γ. Κουτσούκος, Π. Ρήγας και Κ. Τριαντάφυλλος. Επίσης, παρόντες ήταν οι κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Γ. Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Το πολυνομοσχέδιο (αρχείο word)

Αιτιολογική έκθεση (αρχείο word)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή