Όμορφα μαλλιά που αντέχουν στη ζέστη

Όμορφα μαλλιά που αντέχουν στη ζέστη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια από εμάς δεν θέλει όμορφα μαλλιά που χρυσίζουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο; Πρέπει να ξέρεις πως βασική προϋπόθεση για όμορφα μαλλιά, είναι να τα διατηρείς υγιή. Γι’ αυτό ρωτήσαμε τους ειδικούς  και σου παρουσιάζουμε τους 6 καλύτερους τρόπους για να κάνεις τα μαλλιά σου ακαταμάχητα, από τη ρίζα έως τις άκρες.

1. Τακτικό λούσιμο: Τώρα  το καλοκαίρι,  με τόσο ήλιο, ιδρώτα και αλάτι, τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από extra φροντίδα. Μην ξεχνάς να τα λούζεις τακτικά και με σωστά υπολογισμένες δόσεις conditioner.

2. Ήλιε μου , ήλιε μου, βασιλιά μου: Χρησιμοποίησε τη ζέστη του καλοκαιριού υπέρ σου. Όσο βρίσκεσαι στη παραλία ή στη πισίνα και απολαμβάνεις τον ήλιο, πέρασε τα μαλλιά σου με μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης. Χάρη στη ζέστη, η μάσκα θα εισχωρήσει βαθύτερα στην τρίχα, ενώ παράλληλα θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από το αλάτι ή το χλώριο.

3. Φρόντισε τη διατροφή σου: Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει σολομό, αυγά και σπανάκι θα κάνει τα μαλλιά σου πιο ανθεκτικά και λαμπερά.

4. Αντηλιακή προστασία και για τα μαλλιά σου: Προμηθεύσου ένα αντηλιακό μαλλιών. Όπως το δέρμα σου, έτσι και τα μαλλιά είναι ευαίσθητα και θέλουν τη δική τους προστασία από τον ήλιο, το θαλασσινό νερό και τη χλωρίνη. Extra tip:  Αν θέλεις φυσικές καλοκαιρινές ανταύγειες, ξεχώρισε μερικές τούφες και μην βάλεις αντηλιακό σ’ αυτές. Ο ήλιος θα ανοίξει το χρώμα τους φυσικά, προσφέροντάς σου το καλύτερο summer look.

5. Φυσικές μπούκλες: Μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με αφρούς λακ και πιστολάκι. Τώρα το καλοκαίρι άσε τα να στεγνώσουν φυσικά, ή πλέξε τα σε κοτσίδες για το απόλυτο beach wave look. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις λακ, φρόντισε να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα φυτικά συστατικά.

6. Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι: Δοκίμασε να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου με τσάι από βότανα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχύσεις τις φυσικές ανταύγειες των μαλλιών σου. Αν είσαι ξανθιά χρησιμοποίησε χαμομήλι. Αν είσαι καστανή χρησιμοποίησε μαύρο τσάι, ενώ αν είσαι κοκκινομάλλα, το κόκκινο  τσάι είναι ο ιδανικός σου σύμμαχος. Θα χρειαστείς περίπου 4 φακελάκια τσάι κι ένα μεγάλο μπολ με νερό. Ρίξε το διάλυμα στα μαλλιά σου και άστο για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια λούσου κανονικά. Θα δεις αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΜΠΑΚΟΥΡΗ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή